Android Auto rolt dual sim-ondersteuning uit: heb jij het al?

Android Auto rolt dual sim-ondersteuning uit: heb jij het al?

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Je kan straks in je auto kiezen met welk telefoonnummer je een oproep wil doen. Android Auto gaat namelijk werken met dual sim-toestellen en de functie is nu al beschikbaar voor de eerste gebruikers van de Android Auto-bèta.

Android Auto dual sim

Een gebruiker van de sociale nieuwssite Reddit stapte dit weekend in zijn auto en stelde vast dat hij met het beginnen van een oproep een keuze kon maken tussen de twee simkaarten van zijn telefoon. Google maakte in september bekend dat Android Auto ondersteuning krijgt voor werkprofielen en dual-sim-functionaliteit. Het lijkt erop dat die tweede nu op komst is.

We zeggen duidelijk "op komst", want het is alvast duidelijk dat Google de functie pas naar de eerste kleine groep van gebruikers heeft uitgerold. De bewuste gebruiker die onderstaande foto maakte, heeft versie 7.1.614554 van Android Auto en is ingeschreven in de bèta van de Play Store. Maar niet alle bètagebruikers kunnen al met hun twee simkaarten bellen.

Foto van een Reddit-gebruker die de functie alvast te zien krijgt

Foto van een Reddit-gebruker die de functie alvast te zien krijgt

Onderscheid werk en privé

Als je momenteel een telefoon met twee simkaarten in de auto gebruikt, dan neemt de software van Google automatisch je standaardsimkaart. Dat is minder handig voor wanneer je onderweg bijvoorbeeld een collega wil bellen met het telefoonnummer van je werk. Google gaat het bovendien nog makkelijker maken om een onderscheid te maken tussen werk en privé onderweg, want al je compatibele werk-apps verschijnen binnenkort mee in de Android Auto-interface. Ze krijgen dan een apart werkicoontje.

Zie jij de dual-simfunctionaliteit of de werk-apps al wel in jouw auto? Stuur ons dan een tip met een foto via deze weg.

Populairste Android Auto-nieuws

Android Auto

Android Auto

Android Auto is Googles speciale besturingssysteem voor in je auto.  Het systeem werd door Google in 2014 aangekondigd en in 2015 gelanceerd ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Auto

Dit vind je misschien ook leuk