Android Auto-probleem op Samsung-telefoons opgelost in juli-update

Android Auto-probleem op Samsung-telefoons opgelost in juli-update

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung komt binnenkort met een oplossing voor de problemen die gebruikers van Galaxy-telefoons ervaren in combinatie met Android Auto. Op dit moment heeft een beperkte groep van gebruikers last van crashes in Android Auto.

Android Auto en Samsung

Er zijn meer dan 100 miljoen auto's compatibel met Android Auto, maar bij een kleine groep van gebruikers die een Samsung-telefoon hebben, loopt het mis. Android Auto crasht dan regelmatig wanneer je de telefoon ontgrendelt. Het probleem doet zich voor op Galaxy S21-telefoons bij een deel van de gebruikers, maar het is ook te zien in combinatie andere Samsung-toestellen.

Dat maakt de dienst erg onprettig om te gebruiken, maar er is een oplossing onderweg, dat blijkt uit een bericht van Google op het Android Auto Help-forum. Samsung en Google waren zich bewust van de fout, en omdat die bij Galaxy-telefoons ligt, gaat Samsung ze verhelpen als onderdeel van de beveiligingsupdate van juli 2021. Die verwachten we al eind deze maand te zien op de vlaggenschepen van het merk.

Android Auto-probleem op Samsung-telefoons opgelost in juli-update

Android Auto-fouten

Android Auto had ook al een fout waarbij WhatsApp-berichten een tijdlang met een gek Engels accent door de Google Assistent werden voorgelezen, maar die fout is inmiddels verholpen. Een andere fout laat dan weer de muziek pauzeren als je op je telefoon een app opent.

Gerelateerde artikelen

Eerder raakte bekend dat Android Auto gaat werken met werkaccount van Google, en op Google I/O maakte het bedrijf zijn ambities bekend wat betreft digitale autosleutels. Je zal met Android 12 en een compatibele auto het portier kunnen openen met je telefoon. Google zet daarnaast ook in op Android Automotive, het jongere broertje van Android Auto.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Android Auto? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

Android Auto

Android Auto

Android Auto is Googles speciale besturingssysteem voor in je auto.  Het systeem werd door Google in 2014 aangekondigd en in 2015 gelanceerd ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Auto

Dit vind je misschien ook leuk