Android Auto heeft nieuwe muziekbediening tijdens het rijden

Android Auto heeft nieuwe muziekbediening tijdens het rijden

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Android Auto-muziekbediening

Google kondigde de laatste weken veel verbeteringen aan voor Android Auto. De handige interface voor auto's krijgt al een Agenda-integratie en meer ontwikkelaars zullen apps kunnen bouwen voor het platform. Verder zal ook de draadloze variant van de dienst op alle Android-toestellen met Android 11 werken. Nu meldt Android Police dat Google ook de muziekbediening heeft verbeterd.

Als je voorheen muziek afspeelde tijdens het navigeren, dan kreeg je kort een pop-up-melding te zien wanneer het volgende nummer begon. Zo'n melding is niet erg functioneel en het kan eerder afleidend werken. De nieuwe muziekspeler zit standaard in de onderste navigatiebalk als je je muziekdienst niet op het scherm opent. Je kan dus de hele tijd door nummers bladeren en je blijft ook zien welk nummer op dit moment wordt afgespeeld. Deze nieuwe weergave werkt vergelijkbaar met de manier waarop Android Auto gegevens van Google Maps toont.

Sterke verbeteringen

Het gaat natuurlijk nog steeds om een kleine verbetering, maar voor wie graag muziek in de auto afspeelt, is het wel een belangrijke comfort-upgrade. Met alle updates van de laatste weken samen, kan je wel zeggen dat er door mooie verbeteringen voor Android Auto onderweg zijn. Tegelijk gaan steeds meer autofabrikanten met het platform aan de slag.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over smartwatches? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter.

Android Auto

Android Auto

Android Auto is Googles speciale besturingssysteem voor in je auto.  Het systeem werd door Google in 2014 aangekondigd en in 2015 gelanceerd ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Auto

Dit vind je misschien ook leuk