'Android Auto komt in de komende weken naar Nederland en België'

'Android Auto komt in de komende weken naar Nederland en België'

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Android Auto zal in de komende weken beschikbaar komen in Nederland en België. Dat blijkt uit een gif'je dat Google gebruikt in een artikel op zijn blog.

Android Auto in Nederland

Android Auto is een speciaal besturingssysteem van Google voor het infotainmentsysteem in je Auto. Het werd door Google in 2014 aangekondigd en in 2015 gelanceerd. Android Auto verbindt je smartphone met je auto, waardoor je op je dashboard het Android Auto-scherm te zien krijgt. Daarmee kun je navigeren met Google Maps of Waze, inkomende berichten beantwoorden en muziek beluisteren via bijvoorbeeld Spotify. Android Auto is officieel niet beschikbaar in Nederland, maar je kan het al wel via een omweg gebruiken.

Heb je een telefoon met Android 10 of Android 11? Dan wordt Android Auto standaard meegeleverd op je telefoon. Android 11 komt zelfs met ondersteuning voor draadloos verbinden en dat maakt een kabeltje overbodig. Je auto moet dan overigens wel beschikken over een geschikt infotainmentsysteem en een wifi-verbinding. Telefoons met Android 9 of ouder kunnen gebruik maken van een aparte app.

De omweg is binnenkort waarschijnlijk niet meer nodig want Google meldt nu op zijn blog dat Android Auto in de komende weken naar 36 nieuwe landen komt. Op het gif'je in het artikel zijn Nederland en België ook te zien. We hebben Google Nederland om een bevestiging gevraagd en kregen het volgende antwoord: “We hebben nog geen datum voor Nederland en België.”

Tik op de gif hieronder om hem af te spelen.

'Android Auto komt in de komende weken naar Nederland en België'

Android Auto downloaden

Vooralsnog is er dus geen bevestiging, maar ook geen ontkenning van Google Nederland omtrent de beschikbaarheid van Android Auto in Nederland en België. We hopen wel in de komende weken meer informatie hierover te krijgen. Zodra dit het geval is, lees je dat uiteraard op Androidworld. De eerder genoemde omweg blijft voor nu dus nog even de enige oplossing om van Android Auto gebruik te kunnen maken.

Android Auto

Android Auto

Android Auto is Googles speciale besturingssysteem voor in je auto.  Het systeem werd door Google in 2014 aangekondigd en in 2015 gelanceerd ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Auto

Dit vind je misschien ook leuk