'Android Auto krijgt deze 12 wallpapers die je kan instellen'

'Android Auto krijgt deze 12 wallpapers die je kan instellen'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

In de code van Android Auto (versie 6.0) zijn 12 achtergronden ontdekt. Mogelijk rolt Google ze binnenkort uit naar gebruikers. We zien onder meer accenten van autodesign.

Android Auto-achtergronden

Google heeft plannen om het startscherm van Android Auto te voorzien van een achtergrond. In november zijn alvast zes verschillende wallpapers in de code gevonden zonder dat ze beschikbaar waren voor gebruikers. Met de belangrijke 6.0-update van Android Auto zijn deze zes achtergronden verdwenen en omgewisseld voor 12 nieuwe exemplaren. Dat meldt 9To5Google.

Gerelateerde artikelen

De achtergronden die met de 6.0-update zijn ontdekt hebben duidelijke thema's. We zien een paar abstracte wallpapers, maar er zijn ook achtergronden te zien waarbij we een weg zien die door een prachtig landschap loopt. Tot slot zijn er ook achtergronden die bepaalde accenten van het design van een auto weergeven. Zo is er bijvoorbeeld de grill voor de motorkap of de naad van de bekleding van lederen stoelen.

'Android Auto krijgt deze 12 wallpapers die je kan instellen'

Beschikbaarheid

Voorlopig is het nog niet bekend of en wanneer deze achtergronden naar gebruikers komen. Het feit dat ze al zichtbaar zijn in de code van Android Auto wil zeggen dat Google ze relatief eenvoudig server-side zal kunnen beschikbaar maken.

Het is ook wel duidelijk dat Google echt achtergronden wil toevoegen, want dit is nu de tweede keer dat we deze feature te zien krijgen. De vraag is of er ook de mogelijkheid zal zijn om een eigen achtergrond toe te voegen.

Gerelateerde artikelen

Bij Android Auto is daar minder zekerheid voor dan bij andere platformen, omdat verkeersveiligheid een erg belangrijke rol speelt. Een eigen gekozen achtergrond zou de interface bijvoorbeeld minder goed leesbaar kunnen maken, wat de software minder veilig maakt als je ze onderweg gebruikt. Wat vind jij van deze achtergronden? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Auto

Dit vind je misschien ook leuk