Android Auto krijgt nieuwe functies, dit zijn ze allemaal

Android Auto krijgt nieuwe functies, dit zijn ze allemaal

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google heeft een aantal nieuwe mogelijkheden voor verschillende Google-diensten aangekondigd en Android Auto is daar eentje van. Dit systeem voor in de auto krijgt een aantal mogelijkheden om de interface te personaliseren.

Android Auto personaliseren

Je kan Android Auto al aanpassen met een aantal mooie wallpapers, maar Google breidt de aanpassingsmogelijkheden nu uit. Zo kan je rechtstreeks vanaf je telefoon het beginscherm van Android Auto op je infotainmentsysteem aanpassen. Daarnaast is er nu ook een donkere modus voor Android Auto. Dat is voornamelijk handig als je in het donker aan het rijden bent en niet teveel afgeleid wilt worden.

- 10 Android Auto-apps die erg handig zijn tijdens het autorijden

- 3 Android Auto-apps waarmee je hands-free berichten kunt versturen

Android Auto krijgt nieuwe functies, dit zijn ze allemaal

Verbeterde interface voor Android Auto

Heb je meerdere media-apps voor Android Auto geïnstalleerd? Dat is het voor jou gemakkelijker geworden om daar doorheen te bladeren. De interface krijgt namelijk nieuwe tabbladen met daarbij een 'terug naar boven'-optie en een A tot Z-knop in de schuifbalk.

Google heeft ook de interface voor de chatapps verbeterd, zodat je vanaf het opstartscherm toegang hebt tot je favoriete berichtenapps. Je kan met Android Auto nieuwe berichten gemakkelijk rechtstreeks vanuit apps zoals WhatsApp of Berichten lezen en verzenden. Google maakt deze mogelijkheid nu wereldwijd beschikbaar.

Meer apps voor Android Auto

Google heeft tevens meer apps tot het besturingssysteem voor auto's toegelaten zoals verschillende EV-, oplaad-, parkeer- en navigatie-apps. Alle deze Android Auto-functies komen naar telefoons met Android 6.0 of hoger en en zijn te gebruiken als ze zijn aangesloten op een compatibele auto.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Android Auto? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Telegram en Twitter. Check ook onze AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

Android Auto

Android Auto

Android Auto is Googles speciale besturingssysteem voor in je auto.  Het systeem werd door Google in 2014 aangekondigd en in 2015 gelanceerd ..
Navigatieapp Sygic voor Android Auto

Navigatieapp Sygic voor Android Auto

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Auto

Dit vind je misschien ook leuk