Android Auto laat ontzettend grote pictogrammen zien? Je bent niet de enige

Android Auto laat ontzettend grote pictogrammen zien? Je bent niet de enige

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Android Auto wordt momenteel geplaagd door een aantal bugs en de volgende bug staat alweer voor de deur. Sommige Android Auto-gebruikers krijgen in de interface ontzettend grote pictogrammen te zien waardoor bediening van het systeem vrijwel ondoenlijk is. Gelukkig is Google er van op de hoogte.

Android Auto

Android Auto

Android Auto is Googles speciale besturingssysteem voor in je auto.  Het systeem werd door Google in 2014 aangekondigd en in 2015 gelanceerd ..

Android Auto bug

Er zijn klachten op het supportforum (via 9to5Google) van Android Auto verschenen die betrekking hebben op Android 12 en Android Auto. Het probleem zorgt ervoor dat de Android Auto-interface ontzettend 'opgeblazen' wordt waardoor de pictogrammen en taakbalk bijna niet meer te gebruiken zijn.

Gerelateerde artikelen

Je ziet in de foto hieronder dat de 'Home'-knop alleen al neemt een groot deel van de interface in beslag neemt, en de taakbalk bijna de helft van het scherm beslaat. Vooral die enorme taakbalk maakt de bediening lastig.

Android Auto laat ontzettend grote pictogrammen zien? Je bent niet de enige

Wat precies de oorzaak van de bug is, weten we niet. Het probleem lijkt los te staan van bestaande Android Auto-versies en eerder te maken hebben met de telefoon. Er is een overeenkomst te ontdekken in de meldingen. Android 12 lijkt de rode draad te zijn. Er is één klacht afkomstig van een Samsung Galaxy A53-eigenaar, maar het grootste deel komt van de bezitters van Oppo-, OnePlus- en Xiaomi-smartphones.

  • Xiaomi Black Shark 5 Pro
  • OPPO Find X3 Neo
  • OPPO Find X3 Pro 
  • OnePlus 9 Pro 
  • Xiaomi 11 Pro
  • Samsung Galaxy A53

Google heeft het probleem gemarkeerd als een probleem dat wordt onderzocht, dus we op korte tijd een oplossing verwachten. Ondertussen werkt Google ook nog aan andere bugs zoals deze.

Worden bij jou ontzettend grote pictogrammen in de interface van Android Auto getoond? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

De populairste artikelen over Android Auto

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Auto

Dit vind je misschien ook leuk