Android Auto heeft nieuwe vereisten: dit moet jij weten

Android Auto heeft nieuwe vereisten: dit moet jij weten

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google heeft in stilte bekend gemaakt dat Android Auto nu hogere vereisten heeft voor telefoons. Je telefoon moet nu minstens werken op Android 8.0 Oreo of een recentere versie als je Android Auto wil gebruiken.

Android Auto-vereisten

Wie nog steeds een telefoon met Android 7.0 Nougat gebruikt, heeft nu een heel goede reden om een nieuwe aan te schaffen. Android Auto werkt voortaan alleen met Android-smartphones die draaien op versie 8.0 of recentere software. Dat vermeldt Google op een support-pagina van Android Auto.

Google geeft geen extra uitleg over het verhogen van de systeemvereisten, maar het lijkt wel een logische beslissing. Voorheen moest een telefoon minstens met Android 6.0 Marshmallow werken. Uit distributiecijfers van Android blijkt wel dat er nog wel degelijk actieve telefoons zijn die werken met Android 6.0, al is het een minderheid: ongeveer 6 procent van gebruikte apparaten.

Verder is nog steeds een telefoon met Android 11 of een recentere versie vereist om de Android Auto draadloos te kunnen gebruiken met ondersteunde automodellen. Verder vermeldt Google op zijn Android Auto-website nog steeds dat telefoons met Android 6.0 Marshmallow wel worden ondersteund.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Android Auto-interface

In de komende weken verwachten we belangrijke verbeteringen voor Android auto, want deze zomer zou Google zijn gloednieuwe interface uitrollen. Die is speciaal geoptimaliseerd voor infotainmentsystemen met een groot scherm, en daarvoor gebruikt Android Auto een split-screen-weergave. De bedoeling is dat er zo altijd een venster vrij is voor mediabediening en voor meldingen die je tijdens het rijden ontvangt. Google deelde niet wanneer we de interface concreet mogen verwachten.

Wat denk jij van de nieuwe Android Auto-interface, en gebruik jij nog een oudere Android-telefoon? Laat het ons weten in de reacties. Lees ook in dit artikel alles over hoe lang een telefoon precies meegaat.

De populairste artikelen over Android Auto

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Android Auto? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Auto

Dit vind je misschien ook leuk