Heeft Android Auto Coolwalk een weerwidget? 3 dingen die je moet weten

Heeft Android Auto Coolwalk een weerwidget? 3 dingen die je moet weten

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Tijdens de lancering van deze nieuwe indeling voor Android Auto zagen we een grote weerwidget op een van de kaarten. Die weerwidget is helaas niet voor ieder scherm in de auto beschikbaar. Gelukkig lijkt het erop dat deze widget naar meerdere schermformaten komt.

1. Wat is Android Auto Coolwalk?

Gisteren zagen we dat Google werkt aan een licht thema voor de splinternieuwe interface voor Android Auto. Dat is de Coolwalk-interface met een gesplitst scherm waarop een navigatiescherm te zien is, met ernaast kaarten met mediaspelers zoals Spotify en berichten zoals gemiste oproepen. Afhankelijk van de beeldverhouding van het scherm geeft Android Auto een andere indeling weer.

In deze video komt de weerwidget voorbij

2. Komt de weerwidget naar Android Auto Coolwalk?

Zoals je ziet in de afbeelding boven dit artikel krijgen grotere vierkante schermen een handige weerkaart te zien. Maar de overgrote meerderheid van de Android Auto-gebruikers heeft kleinere rechthoekige schermen. Daar is de weerwidget niet zichtbaar in de Coolwalk-interface. Je kunt dan als alternatief de Google Assistent om een voorspelling vragen, maar zo'n weerkaart is veel handiger. Je ziet dan in een oogopslag de weersinformatie.

Het lijkt er gelukkig op dat de weerwidget ook naar andere schermformaten komt. Een Community Specialist van het Android Auto-team geeft op het Android Auto-forum aan dat Google de "mogelijkheden onderzoekt om de weerfunctie te herstellen". We hopen dus dat het team de weerkaart op verzoek van de gebruikers weer snel beschikbaar maakt in Coolwalk.

3. Is er een alternatief?

Heb je geen geduld? Dan kan je de app Weer & Radar - regenradar op je Android installeren. Vervolgens tik je erop in het scherm met apps om informatie over het weer te bekijken. In de video hieronder zie je hoe de app op het scherm in je auto werkt.

Weer & Radar - regenradar

Weer & Radar - regenradar

Weer & Radar toont wereldwijd de weersverwachtingen tot 14 dagen in de toekomst. De app komt met een storm- en onweeralarm dat je op voorhand waarschuwt voor ruk ..

Meer Android Auto tips 

Heb je alles naar wens ingesteld? Dan kun je ook nog de wallpaper van Android Auto aanpassen. Hoe je dat doet, leggen we hier uit. Daarnaast hebben we nog een aantal instellingen in Android Auto gevonden die je meteen wil aanpassen.

Via: 9to5Google

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Auto

Dit vind je misschien ook leuk