Android Auto gaat muziek, nieuws en podcasts aanbevelen via nieuwe knop

Android Auto gaat muziek, nieuws en podcasts aanbevelen via nieuwe knop

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

In Android Auto draait het om het geven van informatie aan de bestuurder waarbij de verkeersveiligheid niet in het geding komt. Een nieuwe functie die nu opduikt bij enkele Android Auto-gebruikers moet daar aan bijdragen, ondanks dat de titel misschien anders doet vermoeden.

Aanbevelingen van Android Auto

Het lijkt erop dat Google heeft vastgesteld dat mensen te veel tijd besteden aan het zoeken naar muziek en podcasts in de auto. Op Reddit is onderstaande foto gedeeld van een nieuwe knop in de interface naast de afspeelknoppen van het besturingssysteem voor auto's. Deze knop geeft de bestuurder automatisch suggesties voor bijvoorbeeld muziek en podcasts op Spotify.

De knop geeft ook suggesties voor nieuwsbulletins en alle aanbevelingen worden in een horizontale pop-up in grote vakken naast elkaar weergegeven. Op een verkeerde plek drukken, wordt zo erg moeilijk en dat zorgt ervoor dat je je ogen meer op de weg kunt houden, hoewel je nog wel steeds naar het scherm moet kijken. Het scherm verdwijnt weer zodra je een keuze hebt gemaakt.

Nieuwe knop in Android Auto-interface met suggesties

Nieuwe knop in Android Auto-interface met suggesties

In de aanbevelingen vind je alleen content van apps die je voor Android Auto geïnstalleerd hebt. Daarnaast heeft de Google Assistent er ook een plekje gekregen. De suggesties zijn gebaseerd op je luistergedrag en vermoedelijk komt kunstmatige intelligentie hier ook om de hoek kijken.

De knop kan ervoor zorgen dat bestuurders niet zelf op zoek gaan naar leuke muziek of podcasts, en geeft meteen al suggesties die met een druk op de knop kunnen worden afgespeeld. Toch moet je als bestuurder de ogen van de weg afhouden om de knop in te drukken en een aanbeveling te selecteren. Wat vinden jullie ervan? Moet Google deze knop doorvoeren of liever niet? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Android Auto tips

Android Auto is Googles speciale besturingssysteem voor in je auto. Wil je meer weten over Android Auto? Bekijk dan onze Android Auto-tips eens:

Android Auto

Android Auto

Android Auto is Googles speciale besturingssysteem voor in je auto.  Het systeem werd door Google in 2014 aangekondigd en in 2015 gelanceerd ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Auto

Dit vind je misschien ook leuk