Android Auto's Easter Egg laat je niet in de steek

Android Auto's Easter Egg laat je niet in de steek

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

In de auto van een Easter Egg genieten? Dat kan want in Android Auto zit een verborgen Easter Egg de op jou wacht om onthuld te worden.

Android Auto Easter Egg

Elke Android-versie wordt traditiegetrouw met een Easter Egg geleverd. Zo had Lollipop de ‘namaak-versie’ van Flappy Bird, Android 9.0 Pie een grote letter P met allerlei gekleurde lijntjes en Android 10 kwam met een verborgen puzzelspelletje. In Android 11 stonden katten centraal en de Easter Egg van Android 12 is geheel in Material You-stijl. Toch blijft het niet bij het besturingssysteem voor smartphones want in Android Auto is er nu ook eentje ontdekt.

Eigenlijk is het een rickroll die je niet naar een leuk puzzelspelletje leidt, maar je trakteert op een dosis nostalgie. Nietsvermoedend zal je de roodharige Rick Astley met zijn hit uit de jaren '80 Never Gonna Give You Up in de auto te horen krijgen. De Easter Egg is door Mishaal Rahman ontdekt op Reddit.

Rick Astley in je auto

Om Rick Astley in je auto te krijgen, heb je allereerst versie 7.0 van Android Auto nodig en de developer mode moet geactiveerd zijn.

  1. Start de Android Auto-app
  2. Tik in de instellingen van de app 10 keer op de versie
  3.  Tik in het venster Ontwikkelingsinstellingen toestaan op Ok
  4.  Tik via de drie puntjes rechts bovenin op Ontwikkelaarsinstellingen
  5. Tik op Applicatiemodus en selecteer hier Ontwikkelaar

Daarna start je in je auto het infotainmentsysteem van Google en tik je op het icoontje All car apps en vervolgens dubbeltik je op UX Prototype. Ren nu naar je auto voor een echte Rickroll!

Meer over Android Auto

Ben je op zoek naar meer Android Auto tips? Je vindt ons complete Android Auto tipsoverzicht met alle tips, tricks, uitleg, en howto's hier op Androidworld. Je kan bijvoorbeeld tijdens het navigeren de maximum toegestane snelheid te zien krijgen. Dat werkt als volgt. Deze gadget maakt Android Auto draadloos, en verbindt met 2 telefoons.

Android Auto

Android Auto

Android Auto is Googles speciale besturingssysteem voor in je auto.  Het systeem werd door Google in 2014 aangekondigd en in 2015 gelanceerd ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Auto

Dit vind je misschien ook leuk