Eerste Android Auto-apparaten beschikbaar, apps in Play Store

Eerste Android Auto-apparaten beschikbaar, apps in Play Store

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Android Auto-app

Vanaf vandaag is de Google Play Store geopend voor apps met Android Auto-ondersteuning. Het gaat om messenger-apps en muziek-apps. Verder heeft Google Android Auto 'dichtgetimmerd': om claims of lange testprocessen te voorkomen kunnen apps slechts een door Google uitgebreid getest uiterlijk gebruiken, waardoor ook slechts een tweetal soorten apps gebruikt kan worden. In de toekomst zullen daar nog meer apps bijkomen, vermoedelijk ook andere soort navigatie-apps: momenteel is alleen Google Maps getest en geschikt gemaakt voor Android Auto.

Lees meer: Android Auto: vast uiterlijk voor apps en beperkte mogelijkheden

Android Auto werkt door middel van een USB-verbinding met een toestel dat draait op Android 5.0 of hoger. Op die toestellen moet de speciale Android Auto-app geïnstalleerd zijn die gebruikt wordt om Android Auto-apps te draaien. De applicatie bouwt als het ware het uiterlijk van de app en streamt de beelden via USB naar het schermpje in de auto. Daarnaast wordt input, bijvoorbeeld van het touchscreen van de auto of een invoerknop, ook weer verwerkt door de Android Auto-app.

Pioneer-inbouwsystemen

Verschillende auto-fabrikanten hebben aangegeven ondersteuning te gaan bieden voor Android Auto. Deze fabrikanten zullen ondersteuning voor het systeem inbouwen in hun nieuwe auto's. Wanneer je al een prima auto hebt en je wilt je entertainmentsysteem/radio een flinke upgrade geven, dan biedt Pioneer inbouwsystemen met ondersteuning voor Android Auto. Hiermee is het bedrijf als eerste met daadwerkelijke Android Auto-ondersteuning en voor Google is dat uiteraard reden om Android Auto-apps te accepteren.

Het mooie van de nieuwe Pioneer-apparaten is dat deze naast Android Auto ook ondersteuning bieden voor het Apple-alternatief, Apple CarPlay. Dat wil zeggen als je bijvoorbeeld een iPhone voor het werk hebt naast een privé-apparaat met Android, je beide zou kunnen gebruiken. Dat is ook handig wanneer er binnen het gezin iPhones en Androidtoestellen gebruikt worden of wanneer je van plan bent over te stappen naar een ander smartphone-ecosysteem.

Video 

De onderstaande video van Google is gericht op ontwikkelaars, maar laat goed de mogelijkheden van Android Auto zien.

Beschikbaarheid

De nieuwe Pioneer-radio's worden momenteel nog niet in Nederland en België verkocht en de officiële Android Auto-app is hier dan ook nog niet beschikbaar. Bijna alle autofabrikanten hebben aangegeven in de toekomst Android Auto-ondersteuning te zullen bieden in hun auto's. Veel van de toekomstige ingebouwde head-units van in-car-entertainmentsystemen zullen dan aangesloten kunnen worden op smartphones met Android 5.0 of hoger. Deze toestellen moeten dan de Android Auto-app draaien.

Android Auto - Google Maps, Media & Messaging

Android Auto - Google Maps, Media & Messaging

Android Auto is Googles speciale besturingssysteem voor in je auto.  Het systeem werd door Google in 2014 aangekondigd en in 2015 gelanceerd ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Auto

Dit vind je misschien ook leuk