Android Auto-app voor smartphones stopt nu echt bijna

Android Auto-app voor smartphones stopt nu echt bijna

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De laatste dagen van de 'Android Auto voor smartphones'-app zijn nu echt geteld. Google toont in een boodschap dat de app binnenkort stopt. Mogelijk wil Google de Rijstand voor de Google Assistent ook breder uitrollen.

Android Auto voor smartphones

Niet iedereen heeft een bolide met Android Auto ingebouwd en daarom is er Android Auto voor smartphones. Je krijgt dan de bekende interface van Android Auto op je telefoonscherm te zien. Google maakte in 2019 bekend dat de app zou plaatsmaken voor nieuwe rijervaring van de Google Assistent en nu lijkt de brede uitrol van die functie een stuk dichter te komen.

Volgens 9TGo5Google krijgen gebruikers van Android Auto voor smartphones in een melding te zien dat de app er binnenkort mee ophoudt. "Android Auto voor smartphones stopt binnenkort met werken", staat te lezen op het beginscherm van de app. Wanneer de app niet meer zal werken, is nog niet bekend.

Beeld: 9To5Google

Beeld: 9To5Google

Alternatief op komst

Google heeft eerder de werking van de app al stopgezet voor telefoons met Android 12, maar nu zijn dus alle andere toestellen met een oudere versie aan de beurt. Toch kregen Android 12 gebruikers nog geen echt alternatief. Google wil Assistent slimme autofuncties geven, zoals een aangepaste interface voor Maps-navigatie en muziekdiensten, maar die zogenaamde Rijstand van de Assistent laat op zich wachten. Hij is beschikbaar voor een kleine groep gebruikers en je kan hem niet zelf via een omweg activeren.

Mogelijk luidt het einde van Android Auto voor smartphones ook een bredere uitrol in van de Rijstand van de Assisitent. Google gaat deze zomer ook de nieuwe Android Auto-interface voor infotainmentschermen beschikbaar maken, dus het lijkt logisch dat de interface voor je telefoon dan volgt.

Was jij een gebruiker van Android Auto voor smartphones? Hoop je dat het alternatief voor deze app er snel komt? Heb jij de Rijstand van Assistent al? Misschien gebruik jij een andere handige interface voor in de auto die op je telefoon werkt? Laat het ons weten in de reacties.

De populairste artikelen over Android Auto
Android Auto for phone screens

Android Auto for phone screens

In mei gaf Google aan dat de Android Auto-app wordt ingeruild voor de Google Assistant Driving Mode waarbij de functies van Android Auto in Googl ..
Google Assistent

Google Assistent

De Google Assistent is een slim hulpje van Google die op veel Android-apparaten en Chromebooks te vinden is. Je kan onder andere aan de Google Assistent vr ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Auto

Dit vind je misschien ook leuk