Android Auto: grote update brengt agenda, instellingen en meer apps

Android Auto: grote update brengt agenda, instellingen en meer apps

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Android Auto-updates

De komende maanden komt Google met veel verbeteringen voor Android Auto, het besturingssysteem voor auto's, dat heeft het bedrijf bekend gemaakt in een blogbericht. De belangrijkste reden waarom populaire apps als Flitsmeister nog niet beschikbaar waren voor Android Auto heeft alles te maken met het beperkt aantal ontwikkelaars dat Google toelaat om apps te maken omwille van strenge regels omtrent verkeersveiligheid.

Google maakt nu bekend dat het een pakket van regels heeft opgesteld en samen met nieuwe pakketten voor software-ondersteuning moet dat ervoor zorgen dat veel meer ontwikkelaars met de software aan de slag kunnen zonder dat ze zelf veiligheidsexperts moeten zijn. De nieuwe apps moeten Android Auto nog een stuk interessanter maken met nieuwe functies die helpen met navigatie, parkeren en het opladen van elektrische auto's.

Beeld van de updateApps die binnenkort naar Android Auto komen

Google Agenda en Instellingen

Verder heeft Google ook bekend gemaakt dat je binnenkort je agenda-afspraken in de auto kan checken zonder dat je je telefoon daarvoor hoeft te controleren. Google Agenda komt naar Android Auto en we zien alvast op basis van screenshots die Google deelt dat je niet alleen je afspraken kan controleren, maar personen ook rechtstreeks kan bellen of kan navigeren naar de locatie van de afspraak. Er lijkt op het eerste gezicht geen mogelijkheid te zijn om nieuwe afspraken aan te maken.

Beeld van de update

Google Agenda

Google introduceert daarnaast een Instellingen-app waarmee je snel wijzigingen kan doen aan je Android Auto-interface zonder dat je je telefoon hoeft boven te halen. Over de beschikbaarheid van Android Auto in Nederland is vooralsnog niets bekend.

Beeld van de update

De nieuwe instellingen. Tik op de gif om hem af te spelen

Android Automotive

Naast verbeteringen voor Android Auto wil Google ook zijn Android Automotive-systeem bij meer autoconstructeurs aanbieden. Android Automotive is een apart systeem dat gebaseerd is op Android en waarbij fabrikanten de mogelijkheden hebben om eigen aanpassingen te maken. De enige auto die op dit moment van het besturingssysteem gebruikmaakt is de elektrische Polestar 2.

Google wil het voor ontwikkelaars ook makkelijker maken om hun Android Auto-apps aan te passen voor het aparte systeem en daarom komt er een emulator waarin je de apps kan testen alsof je de app in de wagen gebruikt. Ontwikkelaars kunnen hier meer informatie vinden.

Wat denk jij van deze verbeteringen voor Android Auto? Kijk jij uit naar een lancering in Nederland en wat denk jij van Android Automotive? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Android Auto

Android Auto

Android Auto is Googles speciale besturingssysteem voor in je auto.  Het systeem werd door Google in 2014 aangekondigd en in 2015 gelanceerd ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Auto

Dit vind je misschien ook leuk