Android Auto 7.8-update komt met verbindingsproblemen: dit kan je doen

Android Auto 7.8-update komt met verbindingsproblemen: dit kan je doen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De laatste Android Auto-update zorgt voor heel wat problemen bij gebruikers, en die komen voor op telefoons van alle merken. De melding "Telefoon is niet compatibel" is er een die regelmatig terugkeert.

Android Auto 7.8.6

De laatste update van Android Auto zorgt kan voor verbindingsproblemen zorgen met je telefoon? Dat blijkt uit de honderden berichten van gebruikers die problemen melden op Googles forum. Of je nu een Galaxy S22 hebt of een smartphone van Xiaomi, ASUS of OnePlus: de kans bestaat dat je met problemen te maken krijgt zodra je versie 7.8.6 op je telefoon installeert. Het probleem komt verder ook voor op telefoons met verschillende Android-versies.

Op dit moment is er nog geen oplossing ontdekt die een einde maakt aan de fouten. Sommige gebruikers zien de boodschap "Telefoon is niet compatibel" en ook bij nieuwe installaties van Android Auto loopt het mis. Google is wel op de hoogte van de problemen en het vroeg gebruikers als om meer details te delen op zijn forum.

Zo los je het op

Als je effectief problemen ervaart met versie 7.8.6 dan heb je een aantal opties waarmee je Android Auto weer aan de praat krijgt. De meest voor de hand liggende is om te kiezen voor een oudere versie. Open Android Auto via Apps in de instellingen van Android en verwijder de gegevens. Vervolgens download je via een betrouwbare bron als APKMirror een oudere versie van de autosoftware. Een voorbeeld is versie 7.7 die nog een einde maakte aan fouten met de Galaxy S22-serie. Je installeert dat apk-bestand als een update voor Android Auto.

Gerelateerde artikelen

Het lijkt misschien contra-intuïtief, maar een tweede mogelijkheid is om aan de slag te gaan met de bètaversie van Android Auto: versie 8.0. Je kan je in de Play Store aanmelden voor de testversie. Wanneer de problemen met de zogezegd stabiele versie dan van de baan zijn, kan je je in de Play Store weer uitschrijven voor de bèta.

Een van de wensen over Android Auto op de redactie is dat de software eindelijk stabieler wordt, maar voorlopig is Google daar allerminst in geslaagd dit jaar. Heb jij dit jaar al problemen ervaren met de software? Laat het ons weten in de reacties.

De populairste artikelen over Android Auto
Android Auto

Android Auto

Android Auto is Googles speciale besturingssysteem voor in je auto.  Het systeem werd door Google in 2014 aangekondigd en in 2015 gelanceerd ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Auto

Dit vind je misschien ook leuk