Android Auto 7.6-update wordt nu op grote schaal uitgerold

Android Auto 7.6-update wordt nu op grote schaal uitgerold

Android Auto 7.5 is nog maar een paar weken beschikbaar en de volgende update voor de app staat alweer klaar. Is de nieuwe interface met codenaam 'Coolwalk' dit keer wel aanwezig?

Weer geen Coolwalk

Android Auto 7.6 komt ongeveer een maand nadat Google Android Auto 7.5 beschikbaar stelde. We keken toen meteen uit naar de aanwezigheid van 'Coolwalk'. Dat is de codenaam van de interface van Android Auto waar Google al een tijdje achter de schermen aan werkt. Eerder dit jaar doken de eerste screenshots van deze CarPlay-achtige interface op. Daarin zagen we onder andere het nieuwe dashboard met widgets voor onder andere muziekbediening, een weergave van de laatste melding, het weer en een klok. Je kan de screenshots van de nieuwe interface hier bekijken.

Coolwalk zat niet in versie 7.5 van Android Auto en zit helaas ook niet in de nieuwste versie. De onlangs opgedoken nieuwe Android Auto-functies zitten niet in versie 7.6. Dan hebben we het over smart reply en de werking van de aangesloten usb-kabel. Met smart reply voor Android Auto kan je, wanneer je een bericht in de auto wil beantwoorden met de Assistent, snel een optie aantikken in een venster van je digitale hulpje. Daarnaast komt er in het menu 'Hulp bij verbinding maken' een nieuwe diagnosetool die controleert of je usb-kabel geschikt is om Android Auto te gebruiken.

Wanneer dan wel?

Google heeft in ieder geval op 1 mei in de Android Auto-community een update geplaatst over problemen die zijn aangepakt. Mogelijk zijn dit dan de bugfixes die Android Auto met versie 7.6 krijgt. Hopelijk gaat Google volgende week tijdens Google I/O 2022 op 11 mei en 12 mei meer vertellen over Coolwalk voor Android Auto.

Heb jij Android Auto 7.6 al binnen? Heb je al iets nieuws kunnen ontdekken? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

De populairste artikelen over Android Auto
Android Auto - Google Maps, Media & Messaging
Android Auto is Googles speciale besturingssysteem voor in je auto.  Het systeem werd door Google in 2014 aangekondigd en in 2015 gelanceerd ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties