Android Auto 6.0 onderweg: deze functies kun je verwachten

Android Auto 6.0 onderweg: deze functies kun je verwachten

Android Auto zou na een lange periode deze maand weer een update krijgen. Deze update komt met een aantal opmerkelijke nieuwe functies zoals wallpapers en snelkoppelingen voor de Google Assistent.

Android Auto 6.0

Android Auto krijgt in januari 2021 een grote update. Dat meldt meerdere bronnen. In deze update zitten een aantal kleine maar fijne verbeteringen en functies. We lopen ze met je door.

1. Wallpapers

Deze update zou onder andere de mogelijkheid hebben om het infotainmentsysteem te personaliseren met wallpapers. We zagen deze mogelijkheid vorig jaar ook al voorbijkomen en ze wordt nu door een ander gerucht bevestigt. Google zou verschillende wallpapers meeleveren die rechtstreeks vanuit de app kunnen worden ingesteld. Een aantal van deze wallpapers vind je hier.

Android Auto 6.0 onderweg: deze functies kun je verwachten

2. Google Assistent-snelkoppelingen

Google werkt ook aan het toevoegen van Google Assistent-snelkoppelingen in Android Auto, en dit is iets dat zeker van pas zal komen voor degenen die afhankelijk zijn van de assistent om bepaalde taken handsfree uit te voeren. Ook deze functie is eerder al eens opgedoken en laat je Google Assistent-snelkoppelingen toevoegen aan het beginscherm van Android Auto. Zo zou je bijvoorbeeld een snelkoppeling kunnen toevoegen om een contactpersoon te bellen.

3. Kleine verbeteringen

Android Auto 6.0 zou hier en daar ook kleinere verbeteringen bevatten, waaronder een waarschuwing over VPN-verbindingen die apps blokkeren. Daarnaast krijgen meer infotainmentsystemen hun eigen speciale pictogram op het startscherm om Android Auto af te sluiten. Hierdoor moet het eenvoudiger worden voor gebruikers om Android Auto af te sluiten, zonder daarvoor de telefoon te hoeven pakken.

4. Bugfixes

Volgens de Android Auto-community zijn er ook bugfixes onderweg. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

  • Android Auto schakelt de donkere modus op Android 10 uit
  • Google Assistant reageert traag
  • Muziek wordt niet hervat nadat een telefoongesprek is beëindigd
  • Spotify-audio wordt met tussenpozen gepauzeerd
  • Android Auto verbreekt de verbinding wanneer de accu van de telefoon voldoende is opgeladen
  • In- en uitzoomen in Google Maps is niet mogelijk met de bedieningsknop

Nog meer functies onderweg

Naast bovenstaande opties die met versie 6.0 beschikbaar komen, zou Google ook werken aan andere grotere verbeteringen. Google zou werken aan een 'MultiDisplay'-functie. Met deze functie kunnen gebruikers hun telefoon als tweede scherm gebruiken, waardoor het Android Auto-beginscherm van het infotainmentsysteem kan wordt uitgebreid. In theorie kunnen gebruikers navigatie-instructies op hun telefoon laten weergeven en de functie What’s Playing op het Android Auto-scherm van de auto.

Android Auto 6.0 onderweg: deze functies kun je verwachten
Android Auto 6.0 onderweg: deze functies kun je verwachten

Wat vind jij van de wallpapers, de Google Assistent-snelkoppelingen en de andere mogelijkheden? Ga je ze gebruiken? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Android Auto - Google Maps, Media & Messaging
Android Auto is Googles speciale besturingssysteem voor in je auto.  Het systeem werd door Google in 2014 aangekondigd en in 2015 gelanceerd ..

Meer info

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Android Auto? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer