6 geweldige telefoon accessoires voor in je auto (2022)

6 geweldige telefoon accessoires voor in je auto (2022)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Als je een auto wil die vlot met je telefoon werkt, dan moet je al over een recent model beschikken. Gelukkig zijn er verschillende accessoires waarmee je je auto kan moderniseren of upgraden. We bespreken het allemaal in dit artikel.

1. Auckly CW15-telefoonhouder en oplader

Niet iedereen heeft een auto die Android Auto ondersteunt, maar er is wel een alternatief. Je telefoon kan voor slimme functies zorgen tijdens de rit. Dat kon vroeger via de Android Auto voor smartphones-apps, maar nu heb je een van deze apps nodig.

Daarnaast is ook een telefoonhouder en een oplader voor in de auto geen overbodige luxe. De Auckly CW15 combineert beide functies. Het is stevige houder die je bevestigt aan de ventilatierooster van je auto en je kan zo je telefoon zowel horizontaal als verticaal bevestigen. Verder heeft het apparaat een draadloze qi-oplader geïntegreerd die je in de 12V-adapter plug. De Auckly CW15 laadt op met een vermogen tot 15 watt, maar controleer wel eerst of je telefoon draadloos opladen ondersteunt.

6 beste telefoon accessoires voor in je auto (2022)

2. AAWireless

De AAWireless is van alle gadgets in deze lijst het meeste besproken op Androidworld. Heb je een auto die Android Auto ondersteunt via usb, dan kan je nu hem compatibel maken met de draadloze variant via dit accessoire. Je verbindt de AAWiresess met de usb-poort van je auto en vervolgens moet je je telefoon voor de eerste keer met het apparaatje koppelen. Dat werkt via een combinatie van bluetooth en een wifi-verbinding.

Zodra de AAWireless de eerste keer is ingesteld, zal je telefoon daarna automatisch verbinding maken telkens als je gaat autorijden. Android Auto verschijnt dan op het infotainmentsysteem van je auto, zoals je het gewend bent. Je smartphone kan dus gewoon in je broekzak of handtas blijven tijdens de autorit.

6 beste telefoon accessoires voor in je auto (2022)

3. Lencent BT94 FM-transmitter

Misschien heeft jouw auto wel een prettige ingebouwde navigatie, maar mis je gewoon de mogelijkheid om via bluetooth muziek te streamen. De FM-transmitter is in dat geval een handige oplossing. Je verbindt deze Lencent BT94 FM met je telefoon via bluetooth en vervolgens ga je muziek spelen op Spotify of een andere muziekapp.

De Lencent BT94 FM gaat die muziek via een radiofrequentie uitzenden en je speelt de muziek dan af in de auto door naar die frequentie navigeren op je autoradio. Het werkt zo eenvoudig en dat dankzij een erg goedkoop accessoire. Met de Lencent BT94 FM kan je verder ook telefoontjes accepteren en hij kan je telefoon opladen met een vermogen tot 18W.

6 beste telefoon accessoires voor in je auto (2022)

4. Pioneer SPH-DA160DAB multimediaspeler met Android Auto

Zoek je toch in een klap naar een volledige vervanging van het mediasysteem in je auto? Kijk dan eens naar deze Pioneer SPH-DA160DAB. Hij laat je muziek streamen via bluetooth en het apparaat ondersteunt zowel Android Auto als Apple CarPlay. De bediening gebeurt op een fraai 6,8 inch touchscreen. DePioneer SPH-DA160DAB upgradet ook de radio van je auto dankzij DAB+-ondersteuning.

6 beste telefoon accessoires voor in je auto (2022)

5. Cargenta Brain

Je auto komt met een zogenaamde ODB-aansluiting, die doorgaans door monteurs wordt gebruikt om servicerapporten over je auto te verkrijgen. Jij dan ook gebruik maken van deze poort dankzij de slimme functies van de Cargenta Brain.

Cargenta Brain is een klein accessoire dat je in de ODB-poort van je auto plugt. Vervolgens maakt het verbinding met een app op je telefoon waardoor je de status van je auto makkelijk kan opvolgen. Wanneer en er eventuele problemen of defecten zijn krijg je een melding, zodat je ze tijdig kan oplossen.

Gerelateerde artikelen

Verder kan je ook informatie bekijken over ritjes uit het verleden en afgelegde routes. Het accessoire beschermt je ook tegen autodieven en de Cargenta verhoogt je veiligheid. Stel dat jij een ongeval hebt met de auto, dan verstuurt hij automatisch een bericht naar een vriend of familielid. Hij kan ook automatisch de huldiensten contacteren. Let wel: de Cargenta Brain is momenteel slechts een crowdfundingproject. Je kan er hier meer over lezen.

6. Garmin Dash Cam Mini 2

Dashcams zijn zo veelzijdig geworden. Niet alleen leggen ze het vast op beeld als iemand tegen jouw auto knalt, maar ze kunnen ook al tijdens het parkeren een oogje in het zeil houden. De Garmin Dash Cam Mini 2 verbindt via een begeleidende app waarmee je beelden kan opvragen en ze kan delen. Het opslaan van beelden gebeurt op een microSD-kaart. Het apparaat filmt in een 1080-resolutie en hij is bewust klein en discreet gemaakt. De Dash Cam Mini 2 beschikt over een extra usb-poort zodat je nog steeds je telefoon kan opladen tijdens het rijden.

Er zijn natuurlijk nog veel meer interessante accessoires voor in de auto en daarom zijn we benieuwd welke jij gebruikt. Heb jij misschien al ervaring met één van de bovenstaande producten? Leg het ons uit in de reacties.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Auto

Dit vind je misschien ook leuk