3 grote functies voor Android Auto gelekt, waaronder casten

3 grote functies voor Android Auto gelekt, waaronder casten

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Android Auto krijgt mogelijk een nieuwe interface en ontwikkelaars werken aan een Cast-functie die het scherm van je telefoon weerspiegelt. Beide features zijn op dit moment in ontwikkeling, maar we krijgen ze alvast op beelden te zien.

Android Auto-interface en Cast

Google sleutelt regelmatig aan de interface van Android Auto en de laatste grote wijziging kwam er twee jaar geleden. Nu is het tijd voor iets nieuw, want achter de schermen werkt Google aan een interface die de codenaam 'Coolwalk' kreeg.

Onze naamgenoten van AndroidWorld.it hebben de nieuwe interface alvast kunnen activeren in Android Auto, hoewel ze nog niet beschikbaar is voor gebruikers. Kenmerkend is het nieuwe dashboard met widgets dat je kan openen met een druk op de knop. De widgets verschijnen naast de app die op dat moment is geopend, en het kan gaan om onder meer: muziekbediening, een weergave van de laatste melding, het weer en een klok. Je kan het zien in onderstaande screenshots en foto's.

Casten in je auto

Een tweede functie waar Google aan werkt is een Cast-optie in Android Auto. Daarmee kan je het scherm van je telefoon simpelweg weerspiegelen op het infotainmentsysteem van je auto. We zien bijvoorbeeld al op foto's van een Reddit-gebruiker hoe de camera-app van je telefoon in de auto wordt gegeven.

Het is niet duidelijk wat voor restricties Google zal koppelen aan het casten van apps op je telefoon in de auto. Naar verwachting zullen de ontwikkelaars beperkingen inbouwen vanwege de verkeersveiligheid.

Oproepen beantwoorden

Als laatste komt er ook een verbetering voor de melding van inkomende telefoontjes. Momenteel kan je zo'n gesprekken accepteren of weigeren, maar Google werkt aan een derde mogelijkheid waarmee je het gesprek eerst weigert en de beller daarna meteen een sms stuurt via een spraakopdracht.

De sms-optie verschijnt naast de bekende acties

De sms-optie verschijnt naast de bekende acties

Deze functies zijn op dit moment nog niet actief in Android Auto en er zijn ook nog heel wat fouten in de software. Wat denk jij van deze drie verbeteringen? Kijk jij ernaar uit om ze in de auto te gebruiken? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

De populairste artikelen over Android Auto
Android Auto

Android Auto

Android Auto is Googles speciale besturingssysteem voor in je auto.  Het systeem werd door Google in 2014 aangekondigd en in 2015 gelanceerd ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Auto

Dit vind je misschien ook leuk