Android Wear 2.0-update voor Asus ZenWatch 3 begonnen

Android Wear 2.0-update voor Asus ZenWatch 3 begonnen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Android Wear 2.0

Net als smartphones draaien smartwatches ook op een besturingssysteem. Voor smartphones is dit Android, voor smartwatches is er een speciaal besturingssysteem door Google ontwikkeld, Android Wear. Google kondigde op 8 februari Android Wear 2.0 aan. De LG Watch Sport en Style kregen deze update als eerste, ook op 8 februari en vervolgens werden er mondjesmaat meerdere modellen van deze nieuwe versie voorzien.

Android Wear 2.0 brengt natuurlijk veel veranderingen met zich mee. Zo kan je nu zelfstandig apps draaien op je horloge, zijn de interface en de notificaties van een lik verf voorzien, is de bediening vernieuwd, kun je (ondersteunde) watchfaces zelf samenstellen met verschillende compilaties, en er zijn verschillende manieren om te antwoorden op een bericht, waaronder het met de hand schrijven.

Android Wear 2.0 voor de ZenWatch

Ook Asus ondervond wat problemen met de verspreiding van Android Wear 2.0 naar de ZenWatch 2 en 3. In februari gaf de fabrikant nog aan dat beide klokjes in het tweede kwartaal een update zouden krijgen en begin deze maand werd de update uitgesteld.

Inmiddels is de update naar Android Wear 2.0 voor de ZenWatch 3 begonnen. Bezitters van deze smartwatch krijgen vanzelf een melding binnen. Uiteraard kan deze ook gecontroleerd worden via Instellingen > Systeem > Over > Systeemupdates. De update voor de Asus ZenWatch 2 wordt naar alle waarschijnlijk in twee delen gesplitst, waarvan een deel eind juli de update ontvangt en deel twee begin augustus.

Nog niet alle smartwatches zijn inmiddels voorzien van Android Wear 2.0, zo staat de ASUS ZenWatch 2 dus nog in de wachtrij, en weten we ook dat er een aantal zijn die de update helemaal niet krijgen. Mocht je de update binnen hebben, dan kun je vast aan de slag met tips & tricks voor Android Wear 2.0 en handschriftinvoer oefenen op je smartwatch.

Bedankt voor de tip Shurandy!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk