ASUS ZenWatch 2 en 3 krijgen Android Wear 2-update in tweede kwartaal

ASUS ZenWatch 2 en 3 krijgen Android Wear 2-update in tweede kwartaal

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Android Wear 2.0 voor ASUS ZenWatch 2 en 3

Al begin 2016 kondigde Google de 'grootste update ooit' voor Android Wear aan. Deze nieuwe versie bevat naast uiterlijke wijzigingen, er is meer Material Design' toegepast, ook nieuwe mogelijkheden. Smartwatches op het wearableplatform van Google worden een stuk zelfstandiger, omdat er een smartwatchversie van de Google Play Store toegevoegd is. Apps kunnen nu dus direct op een smartwatch geïnstalleerd worden, zonder dat er een smartphone in de buurt hoeft te zijn.

De ASUS ZenWatch 2 is inmiddels alweer anderhalf jaar oud, maar het apparaatje zal wel worden voorzien van Android Wear 2.0. De smartwatch wist hoge ogen te gooien vanwege zijn goede prijs-kwaliteitverhouding. Datzelfde geldt voor de nieuwere ZenWatch 3, waarbij het Taiwanese bedrijf er voor heeft gekozen om de smartwatch te voorzien van een rond scherm.

De komende tijd zullen verschillende bestaande Android Wear-smartwatches een update krijgen naar de nieuwste versie van Android Wear. Op Twitter geeft ASUS aan dat de update voor de ZenWatch 2 en ZenWatch 3 in het tweede kwartaal volgt. Uiteraard is dat een rekbaar begrip, maar eigenaren van deze smartwatches zullen in ieder geval een maand moeten wachten op Android Wear 2.0.

Overige smartwatches

De update naar Android Wear 2.0 voor de ZenWatches komt dus ergens tussen begin maart en eind juni. Ben je benieuwd of jouw Android Wear-smartwatch de update naar Android Wear 2.0 krijgt? Check dan ons update-overzicht.

Bron: Twitter

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk