Android Wear 2.0 voor Asus ZenWatch 2 en 3 vertraagd, releasedatum nu onbekend

Android Wear 2.0 voor Asus ZenWatch 2 en 3 vertraagd, releasedatum nu onbekend

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Android Wear 2.0 voor Asus ZenWatch

Asus heeft in totaal drie smartwatches uitgebracht. De originele ZenWatch ontvangt geen Android Wear 2.0, zoals al eerder bekend was gemaakt. De Asus ZenWatch 2 en 3 komen wel in aanmerking voor de nieuwste update. In Android Wear 2.0 zijn de nodige zaken aangepast zoals de toevoeging van complicaties, een betere interface voor ronde schermen. en zelfstandige apps via de Google Play Store.

De uitrol voor Android Wear 2.0 is al lang en breed begonnen, en met de Moto 360 (2015) zijn in totaal al 17 horloges geüpdatet. De opvallende afwezige? Asus, met de ZenWatch 2 en 3. Vooral voor de relatief nieuwe Asus ZenWatch 3, die afgelopen najaar is aangekondigd, is dit een onprettige situatie. Zelfs de 2,5 jaar oude LG G Watch R draait ondertussen al op Android Wear 2.0.

Asus heeft ondertussen al verschillende tegenstrijdige signalen aangegeven. Eerst liet Asus nog weten dat de update 'begin kwartaal 2' zou komen, maar kwartaal 2 sinds 30 juni afgelopen. Daarna twitterde het Duitse account van Asus dat de grotere versie van de ZenWatch 2 in juli de update zou krijgen, en de kleinere versie in augustus. Een paar dagen geleden zei de Amerikaanse afdeling van Asus via een tweet 'We believe [Android Wear for the ZW3] will be released in the coming weeks if everything goes smoothly.' Deze tweet is sindsdien verwijderd.

Het is daarom niet duidelijk wanneer de updates voor de ZenWatch 2 en 3 precies komen. Ook de Android Wear support forums van Google geven geen uitsluitsel: bij het lijstje van de 4 smartwatches die nog een update moeten krijgen werd eerst genoemd dat 'verschillende horloges eind april / begin mei de update zouden krijgen.' Deze zin is nu compleet weggehaald, zoals je hieronder kan zien:

Hopelijk geeft Asus snel duidelijkheid over wanneer de update wordt uitgerold, zodat gebruikers van de ZenWatch 2 en 3 ook weer bij de tijd zijn.

Via: AndroidPolice

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk