Zoom werkt aan eigen e-mail- en agenda-apps

Zoom werkt aan eigen e-mail- en agenda-apps

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Zoom gaat zijn eigen kantoor-apps uitbrengen. De dienst werkt aan een e-mail en agenda-app om te concurreren met Microsoft Office 365 en Google Workspace. Ze verschijnen naar verwachting ten vroegste in het eerste kwartaal van 2021.

Kantoor-apps van Zoom

Iedereen kent tegenwoordig de Zoom-dienst voor videovergaderingen en dat is niet toevallig. Sinds de COVID-19-pandemie zijn de apps van Zoom meer dan 500.000 keer gedownload. Werken vanop afstand is de norm en videovergaderingen spelen daarin een grote rol. Zoom wil van dat momentum nu gebruikmaken door een reeks nieuwe diensten te introduceren, dat weet The Information.

Mensen die nauw samenwerken met Zoom-CEO Eric Yuan hebben The Information verteld dat er gewordt werkt aan een webtool voor e-mails. Ht bedrijf overweegt ook om daarmee in combinatie een agenda-app te ontwikkelen. Belangrijk daarbij is dat Zoom naar verluidt niet zomaar de diensten van Microsoft en Google wil kopiëren, maar eerder werkt aan een product "van de volgende generatie". Wat dat precies inhoudt, is nog niet bekend.

Zoom werkt aan eigen e-mail- en agenda-apps

Slack-concurrent?

Verder wil Zoom gaan inzetten op nieuwe communicatietools voor bedrijven. Het is ook nog niet helemaal duidelijk hoe verregaand Zooms ambities hiervoor zijn. Mogelijk werkt het aan een concurrent voor Google Chat, Slack en Microsoft Teams. Anderzijds kan het ook om een hulpmiddel gaan om reen rijkere berichtendienst te bouwen voor videovergaderingen.

Gerelateerde artikelen

Het lijkt erop dat Zoom een belangrijkere rol van betekenis wil spelen als het om zakelijke software gaat. Hoe ver het juist wil gaan in de concurrentie met Microsoft Office 365 en Google Workspace zal nog moeten blijken. Volgens The Information kunnen we vanaf het eerste kwartaal van 2021 de eerste software verwelkomen, maar mogelijk gaat het dan slechts om preview-versies die eerst voor een kleinere groep gebruikers toegankelijk zijn.

Verwacht jij dat Zoom echt de ambitie heeft om te concurreren met 'de grote jongens' of zoekt het bedrijf veelal naar manieren om nog extra meerwaarde te bieden bij zijn dienst voor videovergaderingen? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

Zoom - One Platform to Connect

Zoom - One Platform to Connect

Zoom is een app voor video-meetings die bedrijven helpt om vergaderingen tot wel honderd mensen vanop afstand te voeren. Met Zoom kan je eenvoudig je scherm delen om ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk