Zoom lanceert end-to-end-encryptie en YouTube-livestreams

Zoom lanceert end-to-end-encryptie en YouTube-livestreams

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

In een nieuwe update heeft de Zoom-dienst voor videovergaderingen end-to-end-encryptie gekregen. Gesprekken zijn daarmee standaard versleuteld.

Zoom-functies

Met de uitbraak van het coronavirus werden videovergaderingen voor heel wat werknemers de norm. Het is daarom dat de vergaderings-app Zoom plots ongekend populair werd. De app kwam zo onder een vergrootglas en beveiligingsonderzoekers vonden een resem aan problemen. Een van de kritieken die Zoom kreeg is dat er geen end-to-end-encryptie (E2EE) is voor zijn videovergaderingen, en er zijn ook incidenten geweest van deelnemers die zich ongewenst konden aansluiten bij vergaderingen.

Nu vinkt Zoom deze tekortkoming af, want het rolt E2EE uit voor zowel zijn desktopprogramma's als zijn mobiele apps. De functie wordt in de komende tijd via een update uitgerold, en daarmee zal standaard 256-bit AES-GCM-encryptie actief zijn in gesprekken. Je deelt daarbij een encryptiesleutel met je gesprekspartners en die wordt gegenereerd on-device, dus niet via de Zoom-servers.

Livestreamen op YouTube

Een andere verbetering met de update is ondersteuning voor livestreams op YouTube voor gebruikers van de Android-app. In de Zoom-app kan je tijdens een vergadering drukken op de menuknop om Live stream on YouTube' te activeren. Belangrijk is wel dat je de livestreams eerst inschakelt via de instellingen van de Zoom-website, en de optie moet verschijnen via: 'Settings' > 'In Meeting (Advanced)' > 'Allow live streaming meetings'. Pas nadat je in de instellingen de schakelaar activeert, kan je in de Android-app livestreamen op YouTube.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Zoom? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter.

Zoom - One Platform to Connect

Zoom - One Platform to Connect

Zoom is een app voor video-meetings die bedrijven helpt om vergaderingen tot wel honderd mensen vanop afstand te voeren. Met Zoom kan je eenvoudig je scherm delen om ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk