'Videogesprek-app Zoom deelt stiekem je gegevens met Facebook'

'Videogesprek-app Zoom deelt stiekem je gegevens met Facebook'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Zoom

Nu we allemaal met zijn allen moeten thuis blijven neemt het succes toe van videochattdiensten zoals Google Duo, Houseparty en Zoom. die laatste wordt er n u door Motherboard van beschuldigd dat het de gegevens van zijn gebruikers deelt met Facebook, en dat zonder mensen daarover te berichten in zijn privacyverklaring. Zoom deelt ook de gegevens van gebruikers die geen Facebook-account hebben.

Zoom is een app die videovergaderingen organiseert, in de eerste plaats voor bedrijven. Je kan met wel honderd mensen tegelijk vergaderen en ook je scherm delen om te presenteren. Dat Zoom je gegevens deelt met Facebook heeft te maken met de manier waarop de app is opgebouwd, want Zoom gebruikt Facebooks Software Development Kits (SDK's), dus wanneer de dienst gedownload wordt, begint het meteen gegevens te delen met Facebook.

Beeld van de dienst

Delen met Facebook

In de privacyverklaring van Zoom vermeldt de dienst dat het informatie zoals je Facebook-profiel kan delen met derde partijen, maar Facebook zelf wordt niet rechtstreeks vernoemd. Daarnaast vermeldt de app ook niet dat de gegevens van gebruikers zonder Facebook-account eveneens worden gedeeld.

Het is niet de eerste keer dat Zoom in slechte papieren komt wat privacy en beveiliging betreft, want in het verleden was het voor kwaadwilligen al mogelijk om via een fout in de code van de dienst de webcam van gebruikers te hacken. Verder was het ook al mogelijk voor buitenstaanders om zich toegang te verschaffen tot vergaderingen door verschillende combinaties van url's uit te proberen. Dat komt omdat de conversaties toen niet met een wachtwoord werden beveiligd.

Zoom - One Platform to Connect

Zoom - One Platform to Connect

Zoom is een app voor video-meetings die bedrijven helpt om vergaderingen tot wel honderd mensen vanop afstand te voeren. Met Zoom kan je eenvoudig je scherm delen om ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk