Zo zorgt Google Agenda ervoor dat je niet wordt afgeleid terwijl je werkt

Zo zorgt Google Agenda ervoor dat je niet wordt afgeleid terwijl je werkt

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Als je niet wilt worden afgeleid terwijl je werkt, kun je in Google Agenda een afspraak voor tijd om te focussen plannen. Focus time moet je gaan helpen beter te concentreren op belangrijke taken.

Google Agenda geeft je focus

Bij het maken van een afspraak in Google Agenda kun je nu ook kiezen voor Focus time, in het Nederlands heet het Tijd om te focussen. Dat meldt Google op zijn blog. Deze functie werkt hetzelfde als de afwezigheidsassistent in Google Agenda en ziet er ook anders uit in de agenda. Zodra je Focus time in je agenda hebt staan, zullen andere afspraken op die tijd automatisch geweigerd worden. Op deze manier wil Google ervoor zorgen dat je je kunt focussen op je werk zonder dat je wordt gestoord door (video)vergaderingen of andere zaken.

Zo zorgt Google Agenda ervoor dat je niet wordt afgeleid terwijl je werkt

Focus Time is dus vooral bedoeld voor collega's die een agenda delen, maar kan ook uitkomst bieden voor gezinsleden of huisgenoten. Je kan zelf een ​​nieuwe kleur toewijzen aan deze speciale afspraak, om de focustijd eruit te laten springen tussen alle andere afspraken en vergaderingen.

Met de veranderingen in onze werkomgevingen in het afgelopen jaar, maken meer chats en vergaderingen het voor mensen moeilijker om tijd vrij te maken voor hun belangrijkste kerntaken. Met de nieuwe focustijdfunctie hopen we het makkelijker te maken om tijd te creëren voor deze kerntaken.

Google over de nieuwe Focus time-functie
Zo zorgt Google Agenda ervoor dat je niet wordt afgeleid terwijl je werkt

Beschikbaarheid

Je hebt een werk- of schoolaccount nodig om een afspraak voor tijd om te focussen te plannen. Google stelt de nieuwe Focus time-functie geleidelijk beschikbaar over de komende 15 dagen.

Google Agenda gaat Workspace-gebruikers ook meer inzichten geven in de manier waarop ze hun tijd op het werk verdelen. Hoe dat werkt, lees je hier. Daarnaast kan je in de agenda ook aangeven waar je aan het werk of aan het studeren bent.

Google Agenda

Google Agenda

Je kunt Google Agenda gebruiken om al je afspraken bij te houden. Er kunnen meldingen ingesteld worden die ontvangen kunnen worden via de app of mail. Ook kunnen er ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk