WhatsApp laat je naar gif'jes zoeken

WhatsApp laat je naar gif'jes zoeken

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

WhatsApp en gif'jes

WhatsApp heeft nog steeds niet de mogelijkheid ingebouwd om vanuit de app gif'jes te zoeken en te versturen terwijl de concurrentie dit al wel ondersteunt. Zo gebruiken Hangouts en Telegram de dedicated gif-button in Gboard, het toetsenbord van Google, Facebooks Messenger heeft zelf een gif-knop ingebouwd.

Tot nu moesten we het in WhatsApp altijd nog via een omweg doen: via Google Foto's, met een zelf opgenomen video of via de bijlage-knop > Galerij > gif'jes. De laatste optie laat je een gif selecteren die opgeslagen is op je smartphone. Maar we willen juist in de app kunnen zoeken naar een leuke gif en deze dan vervolgens delen.

Sinds november vorig jaar heeft WhatsApp voor iOS deze optie al wel ingebouwd. iPhone-gebruikers zien een gif-knop in de app en kunnen hier zoeken naar een geschikte gif en deze meteen in de chat delen. Een tipgever heeft ons nu onderstaande screenshots van de Androidversie van WhatsApp gestuurd waarin de gif-knop zichtbaar is. Aan de screenshots is ook te zien dat er ook gezocht kan worden naar een geschikte gif via de zoekknop.

De tipgever gebruikt overigens de bètaversie van WhatsApp met nummer 2.17.5. Op de redactie draaien we dezelfde versie maar zien de gif-knop helaas niet. We hopen wel dat deze mogelijkheid snel naar alle gebruikers wordt uitgerold want de behoefte aan het versturen van gif'jes is zeker aanwezig. Daarnaast hopen we dat de geruchten over de verstuurde berichten die achteraf ingetrokken, aangepast of verwijderd kunnen worden ook snel werkelijkheid worden.

WhatsApp downloaden

Voor degene die WhatsApp nog niet hebben geïnstalleerd: via onderstaande knop kun je de app downloaden.

Bedankt Gerwin!

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk