Gboard krijgt optie om klembord-suggesties uit te zetten

Gboard krijgt optie om klembord-suggesties uit te zetten

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Sinds vorig jaar kun je met Gboard razendsnel tekst plakken in een tekstveld. Wil je geen gebruik hiervan maken, dan kun je de optie nu ook uitzetten in de bètaversie van de toetsenbord-app.

Gboard klembord

Google heeft vorig jaar zijn toetsenbord-app Gboard voorzien van handige klembord-suggesties waardoor je heel snel een woord, zin of link kunnen plakken. De suggestie wordt in plaats van de rij met stickers, gif'jes, instellingen en het klembord getoond. Zodra je een woord of stuk tekst gekopieerd hebt, kun je dit via een tik op de klembord-suggestie in Gboard meteen in andere app plakken. Dit is ook mogelijk voor wachtwoorden.

Ben je hier geen fan van? Dan kan je nu ook deze optie uitzetten in de instellingen van Gboard. De laatste update voor Gboard Beta voegt de optie namelijk toe en je vindt hem onder 'Spraakgestuurd typen' in de instellingen.

Gboard krijgt optie om klembord-suggesties uit te zetten

In de nieuwe versie van Gboard zijn verder geen noemenswaardige verbeteringen te vinden. We hebben wel een aantal handige Gboard-tips voor je zoals deze voor de mensen waarvoor autocorrect een vloek is en stickers op basis van twee emoji te gek vinden.

Gboard: het Google-toetsenbord

Gboard: het Google-toetsenbord

Gboard is het officiële toetsenbord van Google dat voorheen alleen beschikbaar was voor Nexustoestellen. Vanaf juni 2013 is deze in de Play Store te vinden en k ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk