Zo gebruik je een WhatsApp avatar om stickers te maken van jezelf

Zo gebruik je een WhatsApp avatar om stickers te maken van jezelf

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

WhatsApp heeft zijn digitale avatars voor accounts nu naar alle gebruikers uitgerold. Je kan zelf een digitale avatar maken en die kan je gebruiken als profielfoto. Jouw avatar speelt ook de hoofdrol in een nieuw stickerpack op WhatsApp.

Avatars op WhatsApp

Iedereen kan vanaf nu een digitale versie van zichzelf maken in WhatsApp, dat maakt de berichtenapp bekend. In de 'Instellingen' vind je nu een menu dat 'Avatar' heet, en daar krijg je mogelijkheid om een eigen avatar te ontwerpen. Je kiest onder andere een haarstijl, een gezichtsvorm en outfit. Druk op 'Uw avatar maken' en 'Aan de slag' om te beginnen.

Het valt op dat WhatsApp-avatars behoorlijk veel bewerkmogelijkheden hebben. Er zijn genoeg lichaamskenmerken waar je uit kan kiezen, zodat een avatar echt op jou lijkt. De ontwikkelaars hebben aan details gedacht zoals piercings, gehoorapparaten en religieuze accessoires.

Opmerkelijk is dat je bij het begin ook niet hoeft te kiezen of je de avatar van een man of vrouw wil maken. Je kiest daarentegen wel zelf de posturen en uiterlijke kenmerken die bij je digitale vertegenwoordiger passen. Het is ook een leuk detail dat je met een knop de selfiecamera kan activeren zodat je bijvoorbeeld heel zorgvuldig de juiste vorm en kleur van ogen kan kiezen.

Stickers en profielfoto

Als je tevreden bent met het resultaat druk je op 'Klaar'. Je kan daarna een profielfoto maken van je avatar via de optie 'Profielfoto maken'. Er zijn heel wat poses en achtergrondkleuren waaruit je kan kiezen. bevestig met het vinkje rechtsboven.

Met het maken van een avatar krijg je er ook een stickerpack bij. In het menu Avatar kan je al je stickers bekijken via 'Bladeren in stickers'. Je ziet dan ook rechtsboven een knop waarmee je jou stickerpack kan delen met vrienden. Om je stickers te gebruiken, moet je naar een gesprek gaan en daar vind je jouw stickerpack op de gebruikelijke manier. In het menu Avatar kan je ook op elk moment je avatar bewerken met de bewerkknop die rechts naast je avatar te zien is.

Wat brengt de toekomst?

Uit lekken werd al duidelijk dat WhatsApp nog meer plannen heeft met avatars, want jouw digitale zelf zal binnenkort ook je plaats kunnen innemen bij videogesprekken. Wanneer we die functie mogen verwachten in de app, is nog niet bekend.

We vermoeden daarnaast dat Meta plannen heeft om in de avatars een verdienmodel te integreren. WhatsApp zou bijvoorbeeld bepaalde outfits, accessoires en haarstijlen als een microtransactie kunnen aanbieden. Op dit moment zijn er nog geen aanwijzingen dat zo'n systeem in de maak is. Meta-CEO Mark Zuckerberg liet al wel verstaan dat het bedrijf meer geld verdienen met zijn berichtenapps WhatsApp en Messenger. De oprichter van Facebook zweert ook bij een strategie die rond de metaverse draait. Dat zijn virtuele werelden die in virtual reality samenkomen en waarbij je met anderen communiceert via avatars.

Gerelateerde artikelen

Avatars waren al eerder beschikbaar bij een groep bètagebruikers van WhatsApp. Wat denk jij van de avatars in WhatsApp? Heb jij er gelijk een gemaakt en gebruik je die ook als profielfoto? Misschien ben je niet zo indruk van de bewerkmogelijkheden? Laat het ons weten in de reacties.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk