Zo gaat het scherm delen à la TeamViewer in Google Duo eruit zien

Zo gaat het scherm delen à la TeamViewer in Google Duo eruit zien

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Google Duo krijgt meer functionaliteiten

Toen Google Duo vorig jaar werd gelanceerd was het een basis-app. Hierin was het efficient video-bellen het belangrijkste. Aan Duo zijn door de tijd heen verscheidende features toegevoegd. Denk aan de integratie met de telefoon-app en Google Allo, of audio-gesprekken in plaats van video. Daarnaast gaan er geruchten dat Duo verdwijnende video en audio-berichten krijgt.

Nu heeft 9to5Google onlangs in de code van Google Duo ontdekt dat er aan een functie wordt gewerkt waarmee je je scherm van je apparaat kan delen met iemand anders. Nu is deze functie in versie 22 van Duo ook daadwerkelijk werkend gemaakt door 9to5Google, en zijn hier screenshots van gemaakt. Zoals je van Duo kan verwachten is deze functie uitermate simplistisch opgezet, met weinig toeters en bellen.

Er wordt links in het scherm een knop toegevoegd waarmee je je scherm kan delen met diegene waarmee je videobelt. Dat betekent dat diegene zichzelf dan ook nog klein linksonder in beeld ziet. De verzender van het beeld zal gewoon zijn telefoon kunnen gebruiken. Aan het cast-logo in de statusbalk is te zien dat het scherm wordt opgenomen en verstuurd naar iemand.

Diegene die het scherm ontvangt zal een preview linksonder in beeld te zien krijgen. Klik je hierop, dan krijg je de optie om het gesprek te beëindigen, de camera om te wisselen en/of de microfoon uit te zetten. De knop om het scherm te delen kan ook worden gebruikt om het delen weer stop te zetten aan de kant van de deler van het scherm.

Het is nog niet duidelijk wanneer de scherm-delen functie af zal zijn. Google kan ook nog beslissen om de functie compleet uit Duo te halen, waardoor de kans bestaat dat we het zelfs nooit gaan terugzien. Wij hopen dat het scherm-delen wel wordt doorgevoerd, aangezien dit erg handig kan zijn om even iemand te helpen die niet uit een tech-kwestie komt. Afwachten dus!

Bron en afbeeldingen via: 9to5Google

Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

De Google Duo-app maakt het mogelijk eenvoudige video- en audiogesprekken te voeren. De app is eenvoudig van opzet en is gemaakt om ook met slechte internetverbindin ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk