Zo bekijk je Spotify realtime songteksten op je smart display

Zo bekijk je Spotify realtime songteksten op je smart display

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Sinds eind vorig jaar kunnen Spotify-abonnees realtime songteksten bekijken in de app, op televisies, consoles en in de webversie van de muziekdienst. Nu brengt Spotify realtime songteksten naar de Nest Hub en andere smart displays die werken met de Google Assistent.

Spotify - Muziek en podcasts

Spotify - Muziek en podcasts

Kan je Spotify gratis gebruiken? Spotify is een populaire muziekapp in Nederland die momenteel wereldwijd 159 miljoen gebruikers heeft waarvan 71 ..

Spotify realtime songteksten

Het had jaren geduurd, maar eind november was het dan eindelijk zover: Spotify integreerde realtime songteksten in zijn apps. Dat werkt niet alleen in het Engels maar ook in het Nederlands. Hoe je deze realtime songteksten tevoorschijn tovert in de app, lees je hier.

Nu ontbrak er nog een categorie, de smart displays, en daar komt nu verandering in. Zodra je een nummer afspeelt op je Nest Hub of andere smart display met de Google Assistent, krijg je rechts onderin naast het hartje een nieuw icoontje te zien. Als je op deze songtekstknop tikt, start Spotify met het tonen van de songteksten van het muzieknummer zodat je overal in huis kunt meezingen alsof je zelf het nummer geschreven hebt.

Gerelateerde artikelen

De songtekstfunctie laat een muzieknoot zien zodra de muziek zonder tekst doorgaat en het blijft ingeschakeld totdat je de functie uitschakelt. Spotify werkt voor de realtime songteksten samen met het Italiaanse muziekdatabedrijf MusixMatch en het werkt voor zowel gratis als betaalde abonnementen.

Spotify tips

Ben je trouwens op zoek naar de naam van de artiest van een liedje dat je laatst op de radio hoorde? Bekijk dan deze drie muziekontdekkings-apps die voor jou dat ene deuntje eenvoudig kunnen herkennen. Je kan ook Spotify muzieknummers zoeken op basis van (een stukje van) de songtekst, en met deze truc twee playlists samenvoegen. Meer tips vind je op onze Spotify-pagina op Androidworld. Hier vind je alle nieuwe muziek die Spotify onlangs heeft toegevoegd.

Ga jij de realtime de songteksten van Spotify bekijken op je smart display? Hoeveel smart displays heb je in huis/kantoor? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk