YouTube verbergt aantal dislikes bij video's

YouTube verbergt aantal dislikes bij video's

Het aantal dislikes van een YouTube-video wordt voortaan verborgen. YouTube wil hiermee pesten tegengaan. Op deze manier wil YouTube de kijker weer aansporen om video's te bekijken op basis van de inhoud, en niet het aantal dislikes.

YouTube en dislikes 

YouTube heeft al een tijdje het verbergen van het aantal dislikes getest, om te zien of het videomakers beter beschermt tegen intimidatie. Dat deed het videoplatform op verzoek van creators. Zo wordt de dislike-knop vaak gebruikt voor zogenaamde dislikecampagnes waarbij er met opzet veel op de dislike-knop wordt gedrukt bij video's veelal kleinere content creators. Als er veel dislikes bij een video zijn, drukken kijkers vaker op die knop. Het weghalen van het aantal downvotes zorgde er volgens YouTube voor dat gebruikers minder snel op de knop drukten.

De dislike-knop blijft bestaan, maar het aantal duimpjes omlaag is niet meer zichtbaar voor de kijker. YouTube gebruikt de knop namelijk voor video-aanbevelingen voor gebruikers. De maker van de video kan het aantal dislikes nog wel zien, zodat hij of zij kan analyseren hoe de video het gedaan heeft.

Nieuwe functies voor YouTube

Onlangs kwam het videoplatform ook met maatregelen aan om kinderen online beter te beschermen en nieuwe functies die het makkelijker maken voor de kijker om content te ontdekken. Daarnaast kun je YouTube-filmpjes die je nog niet helemaal hebt uitgekeken, straks op de website in het nieuwe 'Verder kijken'-gedeelte afkijken.

Wat vind jij van de maatregel van YouTube om het aantal dislikes van een video voortaan te verborgen? Zal het het online pesten tegengaan? Heb jij al eens meegemaakt dat er creators werden gepest via zo'n dislikecampagne? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

YouTube
YouTube is het videoplatform van Google en uiteraard hoort hier een Androidapplicatie bij. De YouTube-app voor Android is gekoppeld aan je Google-account en bevat de ..

Meer info

Lees meer over:
YouTube

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties