YouTube toont voortaan op vrijwel alle video’s een advertentie

YouTube toont voortaan op vrijwel alle video’s een advertentie

YouTube heeft het beleid van zijn platform aangepast waardoor vrijwel alle video’s voortaan voorzien zullen worden van een advertentie. Opvallend is dat de maker van de video hier niet altijd voor betaald zal worden. Enkel in ‘uitzonderingsgevallen’ toont YouTube geen reclame.

Reclames van YouTube

Creators op YouTube in het zogenoemde ‘Partner Program’ ontvangen een kleine vergoeding voor de advertenties die te zien zijn voor en tijdens een video. Om deel te mogen nemen aan het Partner-programma dien je de afgelopen jaar ten minste 4.000 ‘watch hours’ hebben, met daarnaast 1.000 abonnees. Eenmaal in het Partner Program kun je advertenties in- of uitschakelen. Een creator kan per video beslissen of er reclames zichtbaar moeten zijn.

Video’s van creators die niet in het Partner Program zitten worden niet voorzien van advertenties, tenzij er bijvoorbeeld een claim is uitgezet door een platenmaatschappij. In een update die YouTube heeft aangebracht in zijn algemene voorwaarden, is te lezen dat dit gaat veranderen. Zulke creators zullen voortaan ook video’s gaan terugzien op hun video’s, zo is te lezen. Hoe vaak de reclames uitgerold worden naar kijkers van zulke video’s, maakt het platform niet bekend.

‘Recht om geld te verdienen’

YouTube eigent zich met het nieuwe beleid het recht toe om geld te verdienen met de kanalen van creators die buiten het Partner Program vallen. Wat opvalt is dat de creators van de video’s waarop reclames worden getoond, geen inkomsten zullen ontvangen. Voor kijkers op YouTube zal het betekenen dat er meer reclames getoond worden. Wel zal het even duren voordat dit het geval is in Europa: de VS is als eerst aan de beurt, pas voor eind 2021 zullen de regels wereldwijd doorgevoerd worden.

YouTube introduceerde recent nog een nieuwe vorm van reclame zonder beeld. Volgens YouTube is de nieuwe reclamevorm nodig omdat veel mensen YouTube-video's afspelen zonder zelf aanwezig te zijn op het tabblad – dat geldt dan alleen voor laptops en desktops. YouTube heeft geen plannen om audio-only advertenties in te zetten op Android-telefoons of tablets.

YouTube
YouTube is het videoplatform van Google en uiteraard hoort hier een Androidapplicatie bij. De YouTube-app voor Android is gekoppeld aan je Google-account en bevat de ..

Meer info

Lees meer over:
YouTube

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties