YouTube test mogelijkheid om reacties in app standaard te verbergen

YouTube test mogelijkheid om reacties in app standaard te verbergen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

YouTube comments-knop

Op een aantal telefoons op de redactie is de lay-out van de YouTube-app in detail gewijzigd. Het gaat wel om een belangrijk detail, de reacties. In deze versie van YouTube worden de reacties namelijk standaard verborgen en er is een nieuwe knop in het menu onder een video toegevoegd waarmee je de reacties tevoorschijn haalt. De comments worden dus niet standaard meer weergegeven als je naar beneden scrolt.

De nieuwe knop is te vinden naast de like- en dislike-knoppen en opent een nieuw scherm in de app waar de reacties te zien zijn. Als je in dit scherm naar beneden scrolt, worden de reacties ververst.

YouTube nieuwe comments-knop

De nieuwe knop voor reacties maakt plaats voor de knop 'Opslaan' die nu bereikbaar is via het pijltje naar beneden die de omschrijving van de video tevoorschijn haalt.

Waarom deze wijziging is doorgevoerd, weet alleen het YouTube-team binnen Google. Waarschijnlijk wil YouTube hiermee de gebruikservaring verbeteren en wordt de knop eerst getest op een klein aantal toestellen. Als de test succesvol is, kan Google ervoor kiezen om de knop breder uit te rollen. De toekomst zal het uitwijzen. Zien je de nieuwe comments-knop in de YouTube-app al?

YouTube

YouTube

YouTube is het videoplatform van Google en het is het populairste platform voor video's wereldwijd. Dagelijks gebruiken meer dan 122 miljoen mensen YouTube, dat blij ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk