YouTube wisselt 'Trending' in voor nieuwe 'Ontdekken'-knop

YouTube wisselt 'Trending' in voor nieuwe 'Ontdekken'-knop

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

YouTube 'Ontdekken'

Google is al sinds 2018 specifieke nieuwe functies aan het testen voor de YouTube-app en als resultaat kondigt het bedrijf via de YouTube Community nu een eerste wijziging voor de navigatiebalk aan. Het tweede tabblad in die balk 'Trending' is nu vervangen door 'Ontdekken'. De trending video's vind je onder deze knop tezamen met een aantal nieuwe onderdelen.

Onder 'Ontdekken' vind je knoppen die verwijzen naar pagina's met nieuwe, populaire video's op het gebied van games, films, muziek en nieuws. Op deze manier kun je verschillende soorten video's filteren. Google zal in de komende tijd nog meer knoppen aan toevoegen maar nog mooier zou het zijn als je zelf knoppen met voor jouw interessante categorieën kon toevoegen.

YouTube-app Trending - Ontdekken

Google spreekt ook van “Creator on the Rise” en “Artist on the Rise” die nog boven de trending video's te zien zouden zijn, maar op de redactie nog niet zichtbaar zijn. Elke dag verschijnen er nieuwe videomakers en artiesten op YouTube, en Google hoopt hiermee het voor YouTube-gebruikers makkelijker te maken om deze content te ontdekken.

Trending is dus onderdeel van de Ontdekken-knop en heeft daar een prominente eerste plek ingenomen. Trending heeft volgens Google als doel YouTube-gebruikers te laten zien wat er momenteel op YouTube en in de wereld gebeurt. Trending toont voor iedereen dezelfde lijst met trending video's, in elk land en in elke regio.

Beschikbaarheid

De nieuwe Ontdekken-knop wordt in de komende weken uitgerold naar de YouTube-app voor Android- en iOS-telefoons. Op de redactie is de knop al zichtbaar. Wat vinden jullie van deze wijziging? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

YouTube-app vervangt 'Trending' door 'Ontdekken'

Zie je het gif'je niet? Bekijk hem dan hier

Bedankt voor de tip, Sander!

YouTube

YouTube

YouTube is het videoplatform van Google en het is het populairste platform voor video's wereldwijd. Dagelijks gebruiken meer dan 122 miljoen mensen YouTube, dat blij ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk