YouTube toont nu wanneer ondertiteling bij een video beschikbaar is

YouTube toont nu wanneer ondertiteling bij een video beschikbaar is

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Ondertiteling op YouTube

Dankzij een nieuwe verbetering weet je nu gemakkelijker of video's ondertiteling hebben. YouTubers kunnen ervoor kiezen om tekst onder hun video's zelf toe te voegen of automatisch te genereren. Bij video's waarbij één van beide werd toegepast, zien gebruikers nu per video het label 'Ondertiteling' staan.

Bij gebruikers met de bètaversie is het bij elke video met ondertiteling zichtbaar, maar wie de stabiele versie draait, krijgt het label enkel te zien als het mediavolume van hun telefoon gedempt is, en je dus ondertiteling kan gebruiken. Wie zijn telefoon niet in het Nederlands heeft ingesteld, maar bijvoorbeeld de taal English (US), ziet het label 'CC' in de plaats.

Het donkere thema toont de bèta versie, de andere zijn screenshots van de stabiele versie waarbij volume een rol speelt

Tekst aanpassen

Je kan ook erg gemakkelijk de ondertiteling in YouTube naar wens aanpassen. Daarvoor tik je vanuit de app rechtsboven op het icoontje van je account en vervolgens kies je 'Instellingen'. Daarna kies je onderaan voor 'Ondertiteling' en vervolgens zie je een schakelaar waarmee je ze in- en uit kan schakelen. Onderaan bij Details zie je vervolgens een aantal zaken die je kan aanpassen.

Zo kan je als eerste de taal veranderen waarin je ondertiteling te zien krijgt of je past de grootte naar wens aan. Een laatste mogelijkheid is om de titelstijl aan te passen. Standaard staat die bij elke gebruiker ingesteld om een zwarte achtergrond met witte tekst, maar er zijn nog andere mogelijkheden die je kan uittesten. Je krijgt telkens het resultaat te zien in een preview-afbeelding bovenaan.

Screenshots van ondertiteling-labels in YouTube

Gebruik jij vaak de ondertiteling als je YouTube video's bekijkt of kijk je misschien hoofdzakelijk Nederlandse YouTube-filmpjes? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel. Volg ook Androidworld op YouTube om telkens op de hoogte te zijn van onze laatste video's.

YouTube

YouTube

YouTube is het videoplatform van Google en het is het populairste platform voor video's wereldwijd. Dagelijks gebruiken meer dan 122 miljoen mensen YouTube, dat blij ..

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk