YouTube Music krijgt ondersteuning voor Android Auto en Sonos-speakers

YouTube Music krijgt ondersteuning voor Android Auto en Sonos-speakers

YouTube Music

In mei dit jaar werd YouTube Music aangekondigd. Deze dienst is specifiek bedoeld om muziekvideo's af te spelen. Dit kan offline, voor zowel clips als video's. Ook kan je muziek op de achtergrond laten afspelen. Het is de bedoeling dat YouTube Music de functionaliteiten van Google Play Music deels gaat overnemen. YouTube werkt nog aan de functie om alle muziek van Play Music over te zetten naar YouTube Music. Abonnementhouders van Play Music hebben al toegang tot YouTube Music. Nu we weten dat YouTube Music officieel naar de Benelux komt is nieuws over deze dienst net wat interessanter.

YouTube heeft de afgelopen maand geluisterd naar feedback van gebruikers. Gebruikers hebben diverse verbeterpunten aangedragen via het YouTube Music Help forum van Google Support. Hier heeft YouTube een overzicht van punten gemaakt waarbij zij aan de slag gaan. Deze punten staan in een willekeurige volgorde en zullen de komende maanden worden uitgerold.

YouTube Music

Huidige interface van YouTube Music

Betere audiokwaliteit

De eerste nieuwe feature zal te maken hebben met betere audiokwaliteit. Op dit moment maakt YouTube Music gebruik van 128 kbps met de HE-ACC audiocodec. Als de verbinding slechter is wordt er gebruik gemaakt van een bitrate van 64 kpbs. Er komt een optie aan om te streamen in 256 kbps. Ter vergelijking: Apple Music biedt AAC in 256 kpbs aan, terwijl Spotify maximaal 320 kbps in het Ogg Vorbis-formaat streamt. Nu betekent een hogere bitrate niet meteen een betere kwaliteit: wat je beter vindt verschilt per audiocodec en de eigenschappen hiervan.

Sonos-ondersteuning

Voor mensen met een Sonos-speaker zal deze feature welkom zijn. Met Spotify kan je al makkelijk naar Sonos-speakers streamen. Er komt nu ook ondersteuning van YouTubew Music voor Sonos-speakers. Er wordt helaas niet genoemd wanneer dit exact het geval zal zijn.

Android Auto-ondersteuning

In Android Auto veranderen apps in een makkelijk te gebruiken interface. Android Auto is officieel niet in Nederland gebruiken, maar een losse APK installeren lost dit op. Android Auto is ook in sommige auto's al ingebouwd. YouTube laat weten dat ondersteuning voor Android Auto een veelgehoorde suggestie is en dat er nu aan wordt gewerkt. Hiermee kan je makkelijk muziek bedienen in de auto.

MicroSD-kaart-ondersteuning 

Voor smartphones met wat minder opslag is deze feature zeer handig. Het opslaan van offline clips en muziek kan de nodige ruimte innemen. Daarom laat YouTube Music je in de toekomst bepalen of je deze op je SD-kaart wilt opslaan. YouTube laat weten dat deze functie vanaf nu al wordt uitgerold. Hiervoor zal je wel een YouTube Music Premium abonnement moeten hebben.

Shuffle albums of bibliotheken

Een iets kleinere functie is het shuffelen van muziek in afspeellijsten. Deze zal nu logischer worden gemaakt, ook tegenover de standaardvolgorde waarin muziek nu wordt afgespeeld. Hoe dit precies zal worden aangepakt of wat er nieuw gaat worden, wordt niet helemaal duidelijk gemaakt.

Beschikbaarheid

Zoals genoemd komt YouTube Music ook naar Nederland en België toe. Wanneer dit precies het geval zal zijn is nog niet duidelijk. Als het eenmaal zover is zullen we je hiervan op de hoogte brengen.

Bron: Google Support YouTube Music

YouTube Music - stream muziek en bekijk videos
Met de YouTube Music-app kun je muziek zonder advertenties luisteren en clips bekijken, maar ook muziek  op de achtergrond afspelen. Verder kun je de muziek dow ..

Meer info

Lees meer over:
YouTube

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties