YouTube Music en YouTube Premium officieel in Nederland en België

YouTube Music en YouTube Premium officieel in Nederland en België

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

De nieuwe muziekdienst van Google, YouTube Music, is nu officieel te gebruiken in Nederland en België. Daarnaast is YouTube Premium beschikbaar, waarmee het mogelijk wordt om tegen betaling YouTube zonder advertenties te gebruiken.

YouTube Music

In mei kondigde Google de dienst YouTube Music aan als gedeeltelijke vervanger voor Play Music. De muziekstreamingdienst werd gelanceerd in de Verenigde Staten, Australië, Nieuw Zeeland en Mexico. Vanaf vandaag is de dienst ook te gebruiken in Nederland en België. Je kunt YouTube Music vergelijken met Spotify en Apple Music. De dienst heeft een gratis en een betaalde versie. Die laatste variant kost 9,99 euro per maand. 

YouTube Music

De betaalde versie heeft een proefperiode van 3 maanden waarin je dienst kunt uitproberen.  Als Premium-gebruiker kun je de muziek zonder advertenties beluisteren en ook op de achtergrond afspelen. Verder kun je de muziek ook downloaden. 

YouTube Music

Net als bij Spotify heeft deze app een flink aantal afspeellijsten die al voor je samengesteld zijn. Deze lijsten worden samengesteld op basis van je voorkeur die je bij het installeren van de app opgeeft. Er zijn afspeellijsten als Jouw Mixtape, Zomer 2018, Ochtend Vitaminen en de hits van vandaag.  Onderaan de app staan drie menu-items, home, Hotlist en Bibliotheek. Hotlist heeft een opsomming van trending tracks op de dienst. Onder Bibliotheek vind je je gedownloade muziek, je afspeellijsten, albums, favoriete nummers en de artiesten waarvan je hebt aangegeven dat je ze leuk vindt. 

In de afspeellijsten staan ook al de lijsten die je  ooit hebt aangemaakt op YouTube die muziek bevatten. Mocht je al een abonnement hebben op Google Play Music dan hoef je geen extra abonnement af te nemen voor YouTube Music. Ook worden je uploads, afspeellijsten en gekochte muziek automatisch overgezet.

[readmore articles="194019,194178"]

YouTube Premium

Voor twee euro per maand extra is het nu mogelijk om in Nederland en België een abonnement op YouTube Premium af te sluiten. Daarbij krijg je toegang tot YouTube Music Premium, maar zijn álle video's op YouTube zonder advertenties te bekijken, niet alleen de muziek-video's.

Naast het ontbreken van commercials, is het met YouTube Premium mogelijk om YouTube-video's offline op te slaan en af te spelen op de achtergrond. Daarnaast krijg je toegang tot YouTube Originals, series en shows die speciaal geproduceerd zijn voor YouTube.

Prijzen voor YouTube-varianten

Beschikbaarheid

YouTube Music is als app te downloaden via de Google Play Store en in de browser te gebruiken via music.youtube.com. Voor € 9,99 per maand heb je een abonnement op YouTube Music Premium, voor YouTube Premium tel je € 11,99 per maand neer. Een gezinsabonnement voor YouTube Premium, waarvan je met maximaal vijf anderen gebruik kunt maken, kost € 17,99 per maand.

Wij gaan de dienst uitgebreid testen om te zien of YouTube Music daadwerkelijk kan concurreren met Spotify en Apple Music.

Patrick bedankt voor je tip

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk