YouTube Music laat je eindelijk muziek overzetten van Play Music

YouTube Music laat je eindelijk muziek overzetten van Play Music

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

YouTube Music

YouTube Music is Googles nieuwe streamingdienst voor muziek en het bedrijf heeft beslist dat de app tegen het einde van het jaar het oude Play Music volledig gaat vervangen. Een deel van de gebruikers van die laatste blijft echter vastklampen aan hun vertrouwde muziekdienst, juist omdat ze al jaren gewend zijn om hem te gebruiken. Ze hebben ondertussen een verzameling van afspeellijsten, aangekochte nummers, artiesten, eigen uploads en aanbevelingen die ze niet in een klap in YouTube Music terugvinden.

Google wil ook die laatste die hard-groep ervan overtuigen om over te stappen naar de nieuwe muziekdienst, want het helpt YouTube Music gebruikers nu om al hun gegevens van Play Music, inclusief de aanbevelingen over te zetten. Daarvoor moeten ze als eerste YouTube Music Installeren en vervolgens vinden ze bovenaan de app een knop waarmee ze hun muziek overzetten.

beeld van het overzetten

Onderlinge verschillen

YouTube Music is een app die in wezen een andere aanpak kiest dan Play Music. De app is in de eerste plaats een streamingdienst die wordt aangevuld door het aanbod van YouTube, terwijl Play Music meer de traditionele muziek-app is à la iTunes, die je je eigen nummers laat uploaden en ook muziek los liet aanschaffen. De laatste maanden heeft Google een aantal belangrijke Play Music-functies naar YouTube Music gebracht, zodat gebruikers zich comfortabel voelen bij de overstap. Denk aan het nieuwe 'Ontdekken'-tabblad waarmee je de laatst verschenen albums ontdekt en een upload-functie die je je eigen muziek laat toevoegen.

Google maakt vanaf vandaag het overzetten van muziek geleidelijk mogelijk voor steeds meer gebruikers. Als je nu de knop om het overzetten te starten nog niet ziet, zorg dan dan je de laatste versie van YouTube Music gebruikt en controleer regelmatig de app. Je kan Google Play Music nog tot het einde van dit jaar blijven gebruiken.

YouTube Music - stream muziek en bekijk videos

YouTube Music - stream muziek en bekijk videos

Met de YouTube Music-app kun je muziek zonder advertenties luisteren en clips bekijken, maar ook muziek  op de achtergrond afspelen. Verder kun je de muziek dow ..
Google Play Music

Google Play Music

Play Music is de muziekdienst van Google die tijdens Google I/O 2013 uitgebreid is met Play Music All Access, de onbeperkte steamingmuziekdienst van Google. Inmiddel ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk