YouTube Music laat gratis gebruikers eindelijk hun muziek casten

YouTube Music laat gratis gebruikers eindelijk hun muziek casten

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

YouTube Music

YouTube Music gaat tegen december van 2020 de oude dienst Play Music vervangen. Google is nu bezig aan een langere periode waarin het zijn gebruikers laat overschakelen, en dat is ook logisch. In tegenstelling tot de nieuwe dienst, kon je in Play Music zelf nummers aanschaffen en die moeten dus worden overgezet naar YouTube Music.

Momenteel heb je nog een Premium-abonnement nodig om te casten

We schreven eerder al over een probleem voor gebruikers die hun muziekbibliotheek hebben overgezet. Wie zijn gekochte nummers wil afspelen, kan ze niet langer casten tenzij die een Premium-abonnement neemt op YouTube Music. Dat is op zijn minst gezegd niet ideaal, en daarom komt Google op die beslissing terug. Je kan voortaan je gekochte nummers gratis casten op je apparaten. De functie is nog niet te zien op onze telefoons, maar tipgevers van 9To5Google konden er al mee aan de slag.

Screenshots van gratis gebruikers die kunnen casten

Experimentele functies

Daarnaast verhuizen bij de gewone Youtube-app een reeks gratis functies naar het Premium-abonnement. Je kan nu enkel nog met de experimentele functies van YouTube aan de slag als je een betalende gebruiker bent. Dat weet Android Police. Voordien kreeg iedereen toegang via de 'youtube.com/new'-pagina. Het is natuurlijk logisch dat Google zijn Premium-abonnement aantrekkelijk er wil maken bij gebruikers, maar anderzijds zal nu een kleinere groep gebruikers de nieuwe features kunnen testen alvorens ze naar de stabiele versie komen.

Op dit moment zijn er drie experimentele functies beschikbaar. Ben jij een gratis YouTube Music-gebruiker die eigen nummers heeft overgezet? Wat denk je van de nieuwe keuzes die Google maakt? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

YouTube Music - stream muziek en bekijk videos

YouTube Music - stream muziek en bekijk videos

Met de YouTube Music-app kun je muziek zonder advertenties luisteren en clips bekijken, maar ook muziek  op de achtergrond afspelen. Verder kun je de muziek dow ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk