'YouTube Music en Google Play Music hebben samen 15 miljoen abonnees'

'YouTube Music en Google Play Music hebben samen 15 miljoen abonnees'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

YouTube Music

YouTube Music is sinds vorig jaar in Nederland beschikbaar en de dienst vormt Googles antwoord op Spotify en Apple Music. Bronnen van Bloomberg onthullen nu dat YouTube Music samen met zijn voorganger Google Play Music samen goed zijn voor 15 miljoen abonnees. Bij dat cijfer horen ook gebruikers die deel uitmaken van een tijdelijk gratis abonnement. Google zelf heeft nooit cijfers onthult over zijn aantal abonnees.

Uit dat cijfer van 15 miljoen leren we dat Google nog een lange weg te gaan heeft als het de concurrentie wil bijbenen, want Spotify heeft nu zo'n 100 miljoen maandelijkse abonnees en bij Apple staat de teller op 50 miljoen. Daarnaast loopt ook het gebruikersaantal bij Amazon Music op en de dienst telt nu zo'n 20 miljoen abonnees.

YouTube Music Google Home

Strategieën rond YouTube

Google wilde niet reageren op het totaal aantal cijfers dat Bloomberg deelde, maar het bedrijf stelde wel dat het aantal abonnees voor YouTube Music en YouTube Premium het afgelopen jaar sterk is toegenomen, namelijk met 60 procent. Zodra alle functies en abonnees zijn overgebracht naar YouTube Music kan ook Google Play Music door Google gesloten worden.

We merken dat Google nog steeds zoekende is wat betreft zijn strategie voor zijn abonnementsformules rond YouTube. Zo gaat het tijdelijk afstappen van eigen originele content die uitsluitend beschikbaar is voor zijn YouTube TV-streamingdienst. De content zal een tijdlang voor alle gebruikers te zien zijn, maar dan met advertenties.

Ben jij een YouTube Music-gebruiker? Heb je het tijdelijke gratis abonnement al geprobeerd? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

YouTube Music - stream muziek en bekijk videos

YouTube Music - stream muziek en bekijk videos

Met de YouTube Music-app kun je muziek zonder advertenties luisteren en clips bekijken, maar ook muziek  op de achtergrond afspelen. Verder kun je de muziek dow ..

Related articles

0 reacties

Apps

Dit vind je misschien ook leuk