YouTube lanceert sociaal netwerk onder community-tab

YouTube lanceert sociaal netwerk onder community-tab

YouTube Community

Het sociale netwerk op YouTube zat er al aan te komen, we zagen eerder al geruchten over 'Backstage', de interne naam van het project. Nu is de eerste testversie van YouTube's community live gegaan op een enkel YouTube-kanaal.

Als we naar het kanaal van Vlogbrothers kijken zien we een extra tabje met daarop de mogelijkheid om extra informatie te posten. Denk hierbij aan regelmatige statusupdates zoals bijvoorbeeld teksten, maar ook afbeeldingen en GIFjes kunnen toegevoegd worden aan deze timeline.

Met de toevoeging van het sociale element wordt YouTube meer dan alleen een videoplatform en wordt het mogelijk voor creators om extra content te plaatsen en meer interactie te creëren met fans. Als gebruiker kun je per kanaal aangeven of je al dan niet statusupdates wil ontvangen van de verschillende kanalen.

Door het toevoegen van deze community speelt Google in op de vraag van videomakers om meer interactie met gebruikers te hebben. Meer informatie over deze nieuwe functie kun je vinden in onderstaande video.

Beschikbaarheid

Wanneer de nieuwe community-functie op YouTube voor meer mensen beschikbaar zal komen is nog niet bekend. Op dit moment wordt deze extra optie op een select aantal kanalen getest.

Via: Techcrunch

YouTube
YouTube is het videoplatform van Google en het is het populairste platform voor video's wereldwijd. Dagelijks gebruiken meer dan 122 miljoen mensen YouTube, dat blij ..

Meer info

Lees meer over:
YouTube

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties