YouTube laat je straks video's afspelen in een eindeloze lus

YouTube laat je straks video's afspelen in een eindeloze lus

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Het is niet mogelijk om op YouTube een individuele video eindeloos opnieuw te laten afspelen. Google werkt aan een nieuwe knop in de Android-app die dat wel mogelijk maakt.

YouTube-video's in een lus

Als je een leuk filmpje hebt gevonden op YouTube en je wil het telkens opnieuw beluisteren, dan zal je ontdekken dat er geen directe manier is om dat te doen. Je kan namelijk geen individuele video's in een lus afspelen zoals dat kan in muziek-apps zoals Spotify.

YouTube werkt nu aan een loop-functie, ofwel een eindeloze lus waarin eenzelfde filmpje blijft afspelen, dat meldt XDA Developers. Je krijgt een knop waarmee je zo'n loop activeert, en die is nu ontdekt in de code van versie 16.09.34 van YouTube. Al is de feature nog niet standaard actief.

Gerelateerde artikelen

Wat wel al langer bestond is het telkens opnieuw afspelen van video's uit een afspeellijst, en dat was dan ook de beste manier om een individueel filmpje opnieuw te laten afspelen. Je geeft het gewoon zijn eigen afspeellijst in YouTube. Anderzijds zagen we ook '10 hour long'-filmpjes waarin gebruikers een populaire video zelf in een lange loop omzetten die dan 10 uur bleef duren. Standaard gebruikt YouTube zijn Autoplay-functie voor individuele video's, en die start automatisch een nieuw filmpje. Deze functie kun je ook makkelijk uitzetten.

YouTube laat je straks video's afspelen in een eindeloze lus

De nieuwe korte filmpjes van YouTube

Reclame tussendoor?

Voorlopig zijn er nog veel zaken onduidelijk over de aankomende functie. Het is bijvoorbeeld nog niet duidelijk of Google bij zo'n videolus advertenties tussendoor toont of dat de filmpjes naadloos aansluiten. We weten ook niet wanneer de feature beschikbaar zal zijn.

Gerelateerde artikelen

Eerder legden we al uit hoe je een YouTube-video zonder advertenties kan bekijken of in de app op de achtergrond kan laten afspelen. Bekijk jij wel vaker filmpjes in een loop door ze in een afspeellijst te zetten? Dan ben je vast tevreden dat die extra stap binnenkort niet meer nodig zal zijn. Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

YouTube

YouTube

YouTube is het videoplatform van Google en het is het populairste platform voor video's wereldwijd. Dagelijks gebruiken meer dan 122 miljoen mensen YouTube, dat blij ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk