Nieuwe functies YouTube moeten het makkelijker maken om content te ontdekken

Nieuwe functies YouTube moeten het makkelijker maken om content te ontdekken

Google heeft twee nieuwe functies voor YouTube gelanceerd die het makkelijker moet maken voor de kijker om content te ontdekken.

YouTube-video's in de zoekresultaten

Als eerste gaat Google hoofdstukken in de zoekresultaten integreren. Video's die voorzien zijn van deze hoofdstukken, laten dan per hoofdstuk een afbeelding zien. Op basis hiervan kun je dus al opmaken of de video voor jou interessant is, en eventueel meteen naar het juiste hoofdstuk in de video gaan.

Er komen ook videovoorbeelden van YouTube-video's naar mobiel. Je kan zo een kleine preview van de inhoud bekijken op je telefoon. YouTube op de desktop laat overigens al een fragment van de inhoud van een video zien als je op de zoekpagina over een video scrolt. YouTube wil "een versie hiervan naar mobiel brengen om je te helpen makkelijk verschillende video's te bekijken en te beslissen of dit is wat je zoekt."

YouTube als vertaler

YouTube gaat ook als vertaler optreden door inhoud uit andere talen automatisch te vertalen. Dat gaat om videotitels, beschrijvingen, ondertitels en meer. In eerste instantie zullen alleen Engelse video's worden vertaals, maar YouTube zegt dat ze binnenkort ondersteuning voor meer talen zullen toevoegen. In mei zagen we deze functie voor het eerst verschijnen en op de redactie is het (alweer) Patrick die andere talen automatisch in het Engels vertaald krijgt.

Nieuwe functies YouTube moeten het makkelijker maken om content te ontdekken
Reacties in oorspronkelijke taal
Nieuwe functies YouTube moeten het makkelijker maken om content te ontdekken
Automatisch vertaalde reacties

Ten slotte test YouTube in India en Indonesië met een nieuwe functie die videoresultaten aanvult met websitelinks en andere formaten van Google Zoeken. YouTube overweegt de mogelijkheid dit uit te breiden naar andere regio's op basis van de feedback van gebruikers.

YouTube heeft onlangs ook een nieuwe gebaren-functie voor het ‘scrubben’ door video's aangekondigd. Daarnaast kome Google en YouTube met nieuwe maatregelen om kinderen online beter te beschermen.

YouTube
YouTube is het videoplatform van Google en uiteraard hoort hier een Androidapplicatie bij. De YouTube-app voor Android is gekoppeld aan je Google-account en bevat de ..

Meer info

Lees meer over:
YouTube

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties