YouTube Kids officieel aangekondigd, nog niet in Nederland

YouTube Kids officieel aangekondigd, nog niet in Nederland

admin

door admin

Laatst geüpdatet

YouTube Kids

De komst van YouTube Kids is een logische zet van Google, de dienst wordt nu eenmaal veel gebruikt door kinderen en ouders. De speciale app, die naast de reguliere YouTube-app zal draaien, heeft geselecteerde content speciaal gericht op kinderen. Maar ook de ouders kunnen bijvoorbeeld een tijdslot instellen, waardoor de app na 15 minuten vanzelf blokkeert en alleen geopend kan worden door een code in te voeren. Ook is het mogelijk de geluiden te muten, de kinderen kunnen deze zelf niet meer aanpassen. Als ouder heb je ook invloed op de zoekresultaten, deze kunnen gelimiteerd worden waardoor er alleen vooraf geselecteerde video's getoond worden.

Het uiterlijk van YouTube Kids is speels en bevat grote afbeeldingen en iconen. Op deze manier moet de bediening voor kinderen nog makkelijker worden. Alle overbodige informatie, zoals bijvoorbeeld reacties, zijn weggehaald bij de video's om meer focus te leggen op de content zelf.

Beschikbaarheid

De app is te downloaden in de Play Store, maar is vooralsnog alleen voor Amerikaanse gebruikers beschikbaar. Wanneer en of deze app naar Nederland gaat komen is niet bekend.

Via: YouTube blogspot

YouTube Kids

YouTube Kids

YouTube Kids werd in 2015 in de Verenigde Staten gelanceerd als een videoplatform á la YouTube maar dan met video's die geschikt zijn voor kinderen. ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk