Officieel: YouTube Kids beschikbaar in Nederland

Officieel: YouTube Kids beschikbaar in Nederland

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

YouTube Kids

YouTube Kids werd in 2015 in de Verenigde Staten gelanceerd als een videoplatform á la YouTube maar dan met video's die geschikt zijn voor kinderen. Deze video's zijn speciaal geselecteerd voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar en kunnen via de YouTube Kids-app bekeken worden. Deze videodienst is nu ook in Nederland beschikbaar.

Met YouTube Kids wordt het makkelijker om video’s te vinden die kinderen leuk vinden en krijgen ouders eenvoudige tools om zelf te selecteren wat hun kinderen kunnen zien en de tijd die ze kunnen doorbrengen achter hun scherm beheersen.

Ouderlijk toezicht 

Als ouders de app voor de eerste keer openen, leren ze hoe YouTube Kids video’s selecteert en aanbeveelt. Vervolgens kunnen ze afzonderlijk voor ieder kind instellen welke video’s worden getoond, maar bijvoorbeeld ook de maximale kijktijd en de mogelijkheid om de zoekfunctie in- of uit te schakelen. Ook kunnen ouders terugzien waar hun kinderen naar gekeken hebben.

Er kunnen voor YouTube Kids tot acht kindprofielen aangemaakt worden, elk met hun eigen voorkeuren. De kinderen hebben geen Google-account nodig om te filmpjes van YouTube Kids. te bekijken. Daarbij is het niet mogelijk om video's te uploaden of commentaar te geven op de inhoud op YouTube Kids.

YouTube Kids

5 populairste YouTube Kids-functies

Gezinsvriendelijk: De YouTube Kids-app heeft een gezinsvriendelijke omgeving waar kinderen hun nieuwsgierigheid en verbeeldingskracht kunnen laten zien via kanalen en afspeellijsten die zijn onderverdeeld in vier categorieën: Shows, Muziek, Leren en Ontdekken.

Inhoud die door ouders is goedgekeurd: In de modus 'goedgekeurde inhoud' kunnen ouders specifieke video's en kanalen selecteren en deze beschikbaar maken voor hun kind. Als ouders graag willen weten welke inhoud hun kinderen in de app kunnen bekijken, of bepaalde video's of kanalen willen uitsluiten, is dit eenvoudig te beheren. Ouders kunnen daarnaast ook kiezen om de zoekmodus al dan niet in te schakelen. In het geval dat ouders toch een video vinden die hen zorgen baart, kunnen ze dit eenvoudig melden.

Collecties: Ouders kunnen gemakkelijk kiezen tot welke collecties en onderwerpen ze hun kinderen toegang willen geven. Kinderen kunnen genieten van collecties van kanalen over uiteenlopende onderwerpen, variërend van knutselen, muziek, sport, leren en nog veel meer.

Gebruiksvriendelijk: grotere afbeeldingen en duidelijk zichtbare pictogrammen maken het voor kinderen gemakkelijk om de app te gebruiken.

Schermtijd: met de geïntegreerde timer kunnen ouders de kijktijd voor hun kinderen eenvoudig beperken - bijvoorbeeld door een sessie te beperken tot 30 minuten. De app zal het kind op de hoogte stellen zodra de sessie voorbij is.

YouTube Kids downloaden

YouTube Kids is een gratis app maar bevat wel advertenties. Ouders kunnen kiezen voor een volledig advertentie-vrije ervaring met een YouTube Premium-abonnement vanaf € 11,99 .

Wil je YouTube Kids proberen? De app is nu beschikbaar in de Play Store en kan via onderstaande knop gedownload worden.

YouTube Kids

YouTube Kids

YouTube Kids

YouTube Kids werd in 2015 in de Verenigde Staten gelanceerd als een videoplatform á la YouTube maar dan met video's die geschikt zijn voor kinderen. ..

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk