Tip: Zo activeer je de incognito-modus in de YouTube-app

Tip: Zo activeer je de incognito-modus in de YouTube-app

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Incognito gaan

De Chrome-browser en Gboard-app hebben een incognito-modus. Deze modus maakt het mogelijk om te browsen en te typen zonder 'sporen' achter te laten. Op deze manier worden pagina's niet opgenomen in de geschiedenis, cookie-opslag en zoekgeschiedenis van de apps. De YouTube-app bevat de optie om handmatig je kijkgeschiedenis en zoekgeschiedenis te wissen. Dit doe je door in je account naar de instellingen en dan naar Geschiedenis en privacy te gaan.

In versie 13.25.56 van de YouTube-app is het ook mogelijk om incognito content te bekijken, zodat je niet meer achteraf je kijk- en zoekgeschiedenis hoeft te wissen. Hieronder zie je hoe dit in zijn werk gaat.

> Klik in de YouTube-app op je account rechtsboven in

> Klik op 'Incognitomodus inschakelen'

Incognito-modus in de YouTube-app

Je ziet nu de melding dat je incognito gaat. De activiteiten die je in de app verricht worden dus niet opgeslagen. Daarbij worden de abonnementen, de inbox en bibliotheek in de navigatiebalk verborgen. Alleen de zoekfunctie en de Home- en Trending-tab kun je in deze modus gebruiken. Daarnaast gaat je profielfoto ook op privé, er is alleen een incognito-icoontje te zien. Via het incognito-icoontje rechtsboven in de app kun je de incognito-modus weer uitschakelen.

Privé is overigens niet helemaal privé. De incognito-modus kan namelijk niet voorkomen dat je internetprovider, je werkgever of je school ziet wat je in de app allemaal hebt bekeken.

Incognito-modus in de YouTube-app

YouTube

YouTube

YouTube is het videoplatform van Google en het is het populairste platform voor video's wereldwijd. Dagelijks gebruiken meer dan 122 miljoen mensen YouTube, dat blij ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk