Door- en terugspoelen in YouTube nu met dubbele tik *update

Door- en terugspoelen in YouTube nu met dubbele tik *update

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Tik tik spoel

Het vooruit- of terugspoelen van video's in YouTube moest voorheen handmatig door de aanwijzer over de voortgangsbalk te slepen. Wanneer je YouTube-video's afspeelt op een televisie, bijvoorbeeld via de Chromecast, kun je terugspoelen door in de notificatie op de terugspoelknop te drukken.

Door de nieuwe functie is het ook bij het afspelen op een Android-toestel mogelijk om eenvoudig vooruit of terug te spoelen. Om terug te spoelen geef je een dubbele tik op de linkerkant van het scherm, om vooruit te spoelen doe je dat aan de rechterzijde. Nadat je twee keer op het scherm getikt hebt, begint het laden van de nieuwe positie onmiddellijk.

In ontwikkeling

Google blijft de YouTube-app doorontwikkelen. Video-content is heel belangrijk om jongeren te binden aan internetdiensten. Dat zien we terug in de manier waarop YouTube probeert streamers en andere YouTubers aan zich te binden. Afgelopen week kondigde Google nog een nieuwe manier aan voor livestreamende YouTubers om geld te verdienen. Kijkers kunnen dan betaalde chatberichten plaatsen die meer aandacht trekken dan normale berichtjes.

YouTube moet zijn positie als mini-sociaal netwerk behouden door onder andere de mogelijkheid te bieden voor YouTubers om een eigen community-tabblad bij te houden. Hierop kunnen YouTubers onder andere bloggen en hun nieuwste ontwikkelingen delen met kijkers.

Beschikbaarheid dubbeltikken om te spoelen

De mogelijkheid om te spoelen door middel van een dubbele tik wordt op afstand ingeschakeld door Google. Dat houdt in dat het kan zijn dat je de functie nog niet hebt, ondanks dat de nieuwste versie van YouTube op jouw toestel geïnstalleerd staat. Het helpt in ieder geval als je de nieuwste versie wel hebt en dat controleer je door te kijken of er een update van de YouTube-app voor je klaarstaat in de Google Play Store.

Update: De nieuwe mogelijkheid wordt nu breder uitgerold naar gebruikers, via een update in de Play Store. We spreken van breder omdat een aantal gebruikers deze optie al langer in YouTube konden gebruiken.

Via: XDA Developers

YouTube

YouTube

YouTube is het videoplatform van Google en het is het populairste platform voor video's wereldwijd. Dagelijks gebruiken meer dan 122 miljoen mensen YouTube, dat blij ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk