YouTube laat je niet langer doorspoelen door op de tijdlijn te tikken

YouTube laat je niet langer doorspoelen door op de tijdlijn te tikken

YouTube-tijdlijn

Software en apps zijn vaak imperfect, maar als je een bepaalde app lang genoeg gebruikt, dan raak je ze helemaal gewend. Het gaat zelfs zo ver dat wanneer ontwikkelaars dan eindelijk zo'n imperfectie wegwerken, jij vooral last hebt om met de verbetering om te gaan.

Dat is precies het gevoel dat ik heb bij een kleine, maar opmerkelijke wijziging in YouTube. Je kan niet langer de tijd doorspoelen door op de tijdlijn te tikken, want YouTube stelde naar eigen zeggen vast dat gebruikers zo ongewild de tijdlijn aantikken, met frustratie tot gevolg. Voortaan moet de tijdlijn dus verslepen tot de gewenste tijd, en hem dan loslaten om af te spelen.

Dat beschouw ik zonder discussie als een grote verbetering, want ik heb in het verleden al talloze keren foutief de tijd in een video aangepast, maar ondertussen gebeurde het nog zelden. Nu is het vooral dus gewennen aan het verslepen van de tijd. Je kan ook nog steeds dubbeltikken aan de linker- en rechterzijde van de app om de tijd aan te passen.

Afspeelkwaliteit

Naast de nieuwe manier van doorspoelen, introduceert Google een eenvoudigere manier om de kwaliteit van een video aan te passen. Opties als: '1080p', '720p' en '480p' verdwijnen. In de plaats komt er een 'Auto'-modus, 'Hoge beeldkwaliteit' en 'Databesparing'. De laatste optie is 'Geavanceerd' en daarmee kan je alsnog kiezen tussen de oude kwaliteitsopties zoals '1080p' en '720p'. In de YouTube-instellingen komt zelfs de mogelijkheid om de standaard kwaliteit voor elke video te selecteren, en dat zowel voor als je verbonden bent wifi als mobiele data.

De nieuwe kwaliteitsinstellingen zijn nog niet op onze telefoons te vinden, maar we zien wel dat het niet langer mogelijk is om de tijd aan te passen door op de tijdlijn te tikken. Wat denk jij van deze veranderingen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

YouTube
YouTube is het videoplatform van Google en uiteraard hoort hier een Androidapplicatie bij. De YouTube-app voor Android is gekoppeld aan je Google-account en bevat de ..

Meer info

Lees meer over:
YouTube

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties