Zo zet je automatisch afspelende video's in YouTube uit

Zo zet je automatisch afspelende video's in YouTube uit

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Autoplay is een ding

Alles wat automatisch afspeelt zonder dat je daar om gevraagd hebt, is verschrikkelijk. Daarom ben ik ook altijd op zoek naar manieren om dit uit te schakelen. Dat is al gelukt in de Google-app, waar een tijdje terug ineens een optie bij de instellingen in de app opdook met het automatisch afspelen van video's. Ook Facebook heeft er een handje van om video automatisch af te spelen, maar in in Chrome worden ze gelukkig geblokkeerd.

Automatisch afspelen is dus een ding in de wereld van de smartphones. Nu is Google met een test bezig in de YouTube-app, waarbij video's automatisch afspelen vanaf het home-scherm in de app. Kun je nagaan dat je stiekem achterin het klaslokaal even een video wil checken en dat de eerste de beste door Google aanbevolen video meteen afspeelt...

Dat kan anders en dat gaat als volgt:

1. Klik op je profielfoto

2. Klik op Instellingen > Algemeen

3. Schakel 'Play as your browse' uit

4. Schakel meteen ook even 'Autoplay' uit

Nog niet bij iedereen is deze optie te zien, maar wel bij een kleine groep gebruikers. Bij hen staat de schakelaar automatisch op aan. Mocht je daar een van zijn, dan zet je hem dus op bovenstaande manier uit. Mocht je de automatisch afspelende video's op een later moment in YouTube te zien krijgen, dan kun je de optie gelukkig uitzetten. Dat scheelt een hele hoop ergernis, maar ook MB's.

Zien jullie de optie al in YouTube? In welke andere apps worden video's nog meer automatisch afgespeeld?

Via: AndroidCentral

YouTube

YouTube

YouTube is het videoplatform van Google en het is het populairste platform voor video's wereldwijd. Dagelijks gebruiken meer dan 122 miljoen mensen YouTube, dat blij ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk